LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (XI)

Share

Ajuta-ma, Doamne, sa imi duc crucea, asa cum Isaac si-a dus lemnele de jertfa… Ajuta-ma, Doamne, sa urc Golgota impreuna cu Tine! Vreau sa ma rog impreuna cu Tine in Ghetimani, sa disting ecourile din intrebarile pe care Isaac i le punea tatalui sau, Avraam. Multumesc pentru infiere, gratiere si inviere! Cred! Doamne, ajuta neputintei mele (cat de importanta e punctuatia uneori)!

Parintele NECULA a revenit cu drag la Cluj si-a a raspuns la intrebarea Cine este Iisus Hristos?Mi-a placut adevarul spus in fata: Iisus Hristos nu are doar un certificat de nastere la Betleem, un certificat de absolvire scoala la Nazaret si un certificat de deces la Ierusalim, ci are, in primul rand, un certificat de inviere. Si pe acesta vrea sa ni-l elibereze si noua. Acesta este Iisus Hristos! Fara El, am fi admirat un Suleyman Magnificul, cu castele strict pamantesti. Iisus Hristos este CERUL.

Ne laudam cu miliardele de exemplare de Biblie tiparite. Dar sa nu fie vina noastra daca Biblia devine cartea cu CELE MAI MULTE EXEMPLARE NECITITE…Biblia nu ne spune ziua si ceasul Parusiei, dar ne vesteste anotimpul (ne putem pregati, cu umbrela postului si sania rugaciunii).Il iubesc pe Virgil GHEORGHIU, Poetul. La fiecare recitire ma luminez. Vorbeste el in Memorii despre reflexul de imitare la servitori (dupa un timp, servitorii imita comportamentul, tonul, gestica stapanilor lor): la fel, preotii Il imita pe Stapanul ceresc, pe care Il slujesc si Il imita in iubire, in saracie, in rabdare, in jertfa…

 

Marius MATEI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *