LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (XIII)

Share
Este o adevarata nenorocire sa nu te impartasesti prea multa vreme (avertizeaza Sfantul IOAN de KRONSTADT). Sufletul incepe sa raspandeasca duhoarea (pacatului). Daca nu ne impartasim, creste puterea celui rau in noi. Cei ce se pregatesc sa se impartaseasca, trebuie sa fie lipsiti de orice patima si sa fie patrunsi de iubire.
 
Semnul Sfintei Cruci arata ca Iisus Hristos este in noi (unde e Crucea, acolo e si Iisus Hristos).  Semnul Crucii ne aminteste in numele Cui ne rugam si pentru Cine savarsim slujbele. Invierea lui Iisus Hristos ne aminteste de invierea noastra de zi de zi (prin Pocainta). Numai credinta ne impaca cu Dumnezeu si ne trece la El (vindecandu-ne de favoritisme).
Cine are neamuri in Ierusalim (sfinti in cer), acela este fericit! Prieteni carora se roaga. Liturghia este totul pentru lume… O riposte in fata dezamagirilor lumii. In fata fleacurilor si a dichisurilor. In Liturghie este un ocean de iubire divina pentru noi. Toata viata (cu necazuri, tristeti, lipsuri, nedreptati) lui Hristos Dumnezeu sa o dam.
Fiecare acatist exprima si neputinta noastra, dar si restaurarea noastra. Cand ne departam de Izvor, puterile noastre o iau intr-o directive catastrofala pentru noi (pornire spre scandal, desfranare, betie, erezie). Oamenii motaie in goana lor dupa capatuiala (devin nemiscati spre rugaciune). 
 
 
 
 
 
Vezi si:

Teologie si traire, Pr. Santa (audio)

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *