LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Voi nu veţi fi Părintele Arsenie!

Share


Da, nu veţi fi nicodată Părintele Arsenie. De ce? Pentru că doar citiţi ce se scrie despre sfinţi şi prea puţini faceţi ce fac sfinţii? Pentru că, vă războiţi prea mult cu păcatoşii şi nu aţi învins încă păcatele voastre…

 

Pentru că, sunteţi prea sfătoşi cu cei din jurul vostru!

Pentru că, pe acest site ar fi trebuit sî fie mai multe lucruri practice ale voastre. Dar voi, vorbiţi mult şi faceţi puţini.

Pentru că, cei ce scriu pe acest site, chiar fac câte ceva. Cântă, se deplasează în comunităţi ortodoxe,îşi pun sufletul în slujba aproapelui etc. Voi, deschideţi siteul, căutaţi câte un titlu „fain”, de obicei despre anumiţi duhovnici şi  de cele mai multe ori ignoraţi munca  celorlalţi.

Pentru că, voi niciodată nu veţi face efortul de a vă depăşi condiţia de navigatori pe siteuri orotodxe.Veţi sta seara la căldură în casa dumneavoastră. Veţi deschide calculatorul. Veţi selecta ce mai e „nou” şi „vechi” pe acolo. Veţi vedea dacă am avut „noroc” sau „nu” la cenaclu, dacă a fost lume la concerte, dacă nu ne oprim din „zbuciumul” nostru, dacă am mai scris ceva „interesant” despre Părintele Arsenie… Dar nicodată nu ne veţi însoţi pe drumurile cenaclului. Din mândrie, din faptul că vă credeţi mai altfel sau pur şi simplu din comoditate. Veţi alege orice, o plimbare la Prislop, la Sădinca, pe Dealului, la T.B.C., la Veştem, la Pelişor, la Iaşi, dar niciodată ceea ce e esenţial şi pragmatic. Veţi spune:

eu sunt prea bătrân…

eu sunt prea intelectual…

eu am nevastă…

eu am chef de odihnă…

eu sunt răcit…

eu sunt eu…

Şi uite aşa va trece viaţa voastra. Viaţa unor buni şi fideli cititori de senzaţional.

 

 

Părintele Cătălin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *