LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Volum ce cuprinde cuvântările duhovnicești ale Episcopului Macarie Drăgoi în vremea pandemiei

Share

Editura Felicitas a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord anunță cu bucurie apariția volumului de cuvântări duhovnicești din vremea pandemiei ale Părintelui Episcop Macarie Drăgoi, chiar astăzi, 9 mai 2020, când acesta își sărbătorește ziua de naștere. Volumul este un dar din darurile mângâietoare, dedicat de Părintele Episcop Macarie celor care au suferit în această vreme de grea încercare pentru umanitate și pentru comunitatea celor credincioși. Preasfințitul Părinte Macarie dedică aceste cuvinte de alinare „Celor greu încercați, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen și tuturor celor afectați de prezenta pandemie și celor ce le sunt aproape”
Apărut atât în format print, cât și în format audio, volumul cuprinde cuvântările rostite de către ierarh în Postul Mare și în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, precum și la Praznicul Învierii, în Săptămâna Luminată și în primele duminici de după Paști. Părintele Episcop Macarie explică astfel sensul acestui proiect: „Prin multe ispite va să trecem. Este limpede că suntem trecuți prin focul lămuritor al încercărilor. Credința ne este pusă la încercare. Iubirea ne este testată. Însă eu cred și mărturisesc că Domnul nostru a fost, este și va fi cu noi prin toate aceste încercări, precum a fost cu Prorocul Daniel și cu cei trei tineri Anania, Azaria și Misael în cuptorul Babilonului (Daniel 3, 23 ș.u).”

Vă dorim lectură și audiție cu folos!

Pentru cei care doresc să asculte în format audio, pot descărca fișierele în format mp3 aici: Arhivă audiobook – Cuvinte de mângâiere în vremea pandemiei

De asemenea, lectura cărții poate fi ascultată și pe YouTube, având mai jos lista cu posibilitatea de a accesa fiecare capitol în parte:

Predoslovie

Cine nu înțelege Sfânta Taină a Euharistiei nu a înțeles ce este Biserica, ce înseamnă a fi creștin
(Cuvânt pastoral la lăsatul secului pentru Postul Mare, 1 martie 2020)

Să fim alături de Mântuitorul pe Golgota părăsirii și pătimirii
(Cuvânt la începutul Postului Mare, Ikast, Regatul Danemarcei, 2 martie 2020)

Ne temem că lumea va intra în carantină, însă ar trebui să ne temem și mai mult să nu intrăm în carantină spirituală (Cuvânt la Sfânta Liturghie în Duminica Ortodoxiei, Copenhaga, 8 martie 2020)

Pentru vizualizarea articolului integral

http://episcopiascandinavia.se/volum-ce-cuprinde-cuvantarile-duhovnicesti-ale-episcopului-macarie-dragoi-in-vremea-pandemiei/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *