LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Ziua Sf. Onufrie cel Mare

Share
Au existat bărbați aleși de Dumnezeu care au trăit în pustie. Acolo au primit puteri să  lupte cu patimile ce vin de la trup, de la lume și de la diavol, să le învingă și să se desăvârșească prin harul câștigat de Sus.
 
Experiența lor în a-L dobândi pe Hristos este unică.
 
Sf. Onufrie, ascuns în pustia cea mai adâncă (grea) a Egiptului și descoperit  de către Sf. Pafnutie – trimis la el  după voia lui Dumnezeu, face parte din cinul acestor pustnici dreptslăvitori.
 
În Viețile Sfinților lunii Iunie e cuprinsă mărturia pafnutiană larg descriptivă și cutremurătoare  despre viața marelui pustnic și a altor viețuitori nevoitori. Extrag un pasaj care pare a fi imposibil de crezut  azi de mintea multor teologi  să se fi întâmplat fără închipuire, sau că ar mai fi posibilă o asemenea experiență. Se referă la modul în care la sfârșitul fiecărei săptămâni, în zilele de sâmbătă și duminica venea un înger al Domnului pentru a-i împărtăși cu Sfintele dumnezeiești și de viață făcătoare Taine pe minunații sfinți ai Pustiei, atunci cînd aceștia se adunau la Liturghie.
 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *