LOADING

Type to search

Editoriale

Confesiuni (4)

Share
Elefanții sunt singurele mamifere care nu pot să sară. Nici nu au nevoie. Au alte abilități. Un elefant nu este afectat de soare sau ploaie. Este rezistent. Puii sunt centrul atenției grupurilor lor familiale și sunt dependenți de mamele lor până la trei ani. Elefanții pot trăi până la 70 de ani în sălbăticie. Creștinismul a interzis pedeapsa cu moartea prin călcarea elefanților și a vestit sfârșitul idolilor și venirea primăverii pascale.
Dacă vrei să faci o declarație, poartă mov: Cred în Dumnezeu. Nimeni nu va aminti o anumită floare într-o grădină plină cu mii de aceeași floare galbenă, dar va aminti de aceea care care a reușit să-și schimbe culoarea în mov: Nu ne conformăm principiilor mulțimii. Movul reprezintă întristarea Crucii și speranța pascală, suferința divină și victoria omenirii. Movul este vindecarea și puterea de a lupta.
Copacii expiră pentru noi, astfel încât să putem inspira. Cine a învățat să asculte copacii nu mai vrea să fie copac. El nu vrea să fie nimic decât ceea ce este: chipul divin. Copacul ne vorbește despre Creator: înflorește. Copacii sunt marele alfabet al lui Dumnezeu: Cu ei, El scrie într-un verde strălucitor peste lume gândurile Sale senine. Din lemnul lor s-a făcut Crucea, macazul decisiv al omenirii.
🟣 Să ne golim de lume, ca să ne putem liniști. Nu vom putea să descoperim chemarea specială şi personală pe care Dumnezeu a gândit-o pentru noi dacă vom rămâne închişi în noi înşine, în obişnuinţele noastre şi în apatia celui care îşi risipeşte viaţa în cercul îngust al propriului eu.
 
Avem nevoie de 70.000 de ani ca să ajungem la soare și de o singură secundă să ajungem la Hristos.
 
🟣 Facem în viață peste 10.000 de alegeri dacă să ne rugăm sau nu, de suma acestor alegeri și de ultima dintre ele depinzând fericirea sau nefericirea noastră veșnică. E momentul să nu mai alegem lumea, e momentul să Îl alegem pe Hristos Stăpân al vieții noastre.
Mare parte din presiunea mediatică este inutilă. Putem renunța la tot ce e excesiv. Putem elimina prea multul. Putem face loc pentru esențial. Putem să ne străduim și să sfătuim, dar nu putem impune. Cine nu înțelege că totul pleacă din interior, înseamnă că a rămas captiv în cele exterioare.
 
 
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *