LOADING

Type to search

Editoriale

Evanghelia la conjunctiv

Share

Să nu renunțăm la o recompensă mare, din cauza unui necaz mic. Să nu ne lăsăm intimidați în predicarea Evangheliei. Să înțelegem corect identitatea lui Iisus și misiunea Lui.

Să renunțăm la tot ce e lumesc, ca să putem să Îl primim pe Iisus. Să nu ne îndoim deloc atunci când umblăm pe apă împreună cu El, să nu ezităm deloc când Îi auzim chemarea. Să Îl vedem pe Iisus în fiecare suferind este împlinirea marii porunci a iubirii. Să citim Cartea, ca să ne îndrăgostim de Autor: în Vechiul Testament e prevestit, în Evanghelii e revelat, în Fapte e predicat, în Epistole e explicat, în Apocalipsa e așteptat.
Să călcăm pe urmele lui Iisus; dacă doar vom vorbi despre El, nu va fi suficient. Să participăm la Turul Galileii, alături de Iisus, pentru a vedea o predică vie. Să lepădăm orice formă de ipocrizie, de lăcomie și de anxietate.
Să așteptăm cu nădejde venirea Împărăției lui Dumnezeu. Să fim ascultători de Tatăl Ceresc, Care ne iubește mai presus de orice, mult mai mult decât ne imaginăm noi. Să renaștem din apă și din Duh, pentru a nu rata fericirea veșnică.
Să fim siguri că Iisus va reveni. Să fim siguri că fericirea există: Dumnezeu ne oferă ce ne-a promis. Să fim siguri că există o soluție spirituală la orice problemă: să știm cum să o găsim.
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *