LOADING

Type to search

Editoriale

Evanghelia slavei (3)

Share
Odată ce a pus stăpânire pe oameni, necredința a continuat să îi subjuge. Cei ce nu vor să fie salvați refuză orice veste bună.
Hristos îi cheamă pe ucenici să lase viața lor de mai dinainte și să se unească pentru totdeauna cu El. Cea mai importantă lecție: să ne încredem în Dumnezeu. Mijlocul prin care putem birui pe cel rău este același prin care a biruit Hristos: puterea Cuvântului lui Dumnezeu. Să nu se vadă că postim, dar să se vadă că ne schimbăm viața.
🔵 Viața se transformă atunci când suntem pregătiți să ne deschidem inimile către noi oportunități (veșnice) și să abordăm schimbarea cu curaj și încredere, fără scepticism. Este o schimbare radicală de perspectivă.
🟣 Acum suntem nefericiți; cei care se opun schimbării se opun fericirii. Schimbarea aduce progres și inovație, oferind oportunitatea de a învăța, adaptându-ne la noi contexte și îmbunătățindu-ne abilitățile de rezolvare a problemelor. De asemenea, poate contribui la creșterea personală și la dezvoltarea unei perspective mai largi asupra lumii.
🔵 Schimbarea poate începe cu introspecție și identificarea aspectelor pe care doriți să le îmbunătățiți. Poate fi vorba de obiceiuri personale, modul de gestionare a timpului sau dezvoltarea unor noi abilități. În relațiile interpersonale, ascultarea activă și comunicarea deschisă pot fi puncte de pornire. Gândiți-vă la valorile și obiectivele personale și la modul în care puteți ajusta comportamentele pentru a le susține.
🟣 Atitudinea este o mică chestiune care face o diferență mare. Schimbarea atitudinii este un proces gradual, iar acesta poate începe prin conștientizarea și dorința de a aduce modificări. Reflectarea asupra propriei atitudini și identificarea aspectelor pe care dorești să le schimbi reprezintă primii pași. Apoi, poți încerca să îți dezvolți perspectiva, să practici empatia și să îți setezi obiective realiste pentru a-ți îmbunătăți atitudinea.
🔵 Cei vechi să nu fie în conflict cu cei noi, nici cei din comunitatea bisericească, nici cei de la școală sau orice serviciu, nici vecinii de pe alee, nici colegii de echipă sportivă sau trupă artistică, așa cum nici în Rai sfinții vechi nu sunt în conflict cu sfinții noi.
🟣 În fiecare sezon, în fiecare generație, pe fiecare continent, Dumnezeu e bun. Hristos este singurul ajutor al păcătoșilor. Suntem în trecere, nu la întrecere. Ca să săpăm până la comoară, trebuie să excavăm fricile și îndoielile.
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up