LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Școala de vară ”Copilărie binecuvântată”

Share

Vineri, 12 iulie 2013, a avut loc festivitatea de închidere a școlii de vară, desfășurată pe parcursul unei săptămâni în Parohia Buna Vestire din cartierul clujean ”Iris”, sub genericul, ”Copilărie binecuvântată”. Cu acest prilej, în mijlocul copiilor și al întregului colectiv participant a fost prezent ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului. Înaltpreasfinția sa, alături de preoții slujitori ai bisericii, pr. paroh Ambrozie Boca și pr. Liviu Vidican-Manci, a oficiat Paraclisul Maicii Domnului. Răspunsurile au fost date de copii, sub îndrumarea prof. Daniel Mocanu. La finalul slujbei, ÎPS Andrei le-a transmis celor prezenți un cuvânt de învățătură dar și de apreciere la adresa acestei inițiative reușite. A urmat premierea celor implicați în acest proiect, respectiv: a profesorilor, educatoarelor, voluntarilor și a celor aproximativ 100 de copii. Au prezenți la festivitate și inspectorul general adjunct al județului Cluj, Mariana Pop, inspectorul de specialitate, Amalia Gurzău, precum și inspectorul de religie, pr. Marian Sidon.
Pe toată durata școlii de vară, copii au învățat o serie de tehnici artistice, cum ar fi: pictură pe sticlă, confecționarea de obiecte din mărgele, origami și quilling. Totodată, ei au participat și la un atelier de teatru, unde, pornind de la episodul potopului, descris în Cartea Facerii, și-au imaginat Arca lui Noe și au construit povești, poezii și cântece pe baza acestui subiect.
Inițiativa acestui proiect, aflat la prima ediție, a avut un rezultat excelent,  spun organizatorii, astfel că ei își doresc ca școala de vară să devină o tradiție, în parohia Buna Vestire.

 

Alexandra Andereș 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *