LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Bancile romanesti mai presus de Dumnezeu!

Share

Incredibil! Pe zi ce trece, in Romania, se intampla cate ceva strigator la cer! Bancherii romani, ingrijorati de faptul ca oamenii – asa ametiti cum sunt – si-ar putea da seama ca sistemul financiar din Romania nu e rupt de realitatile internationale, iar criza financiara mondiala ne va lovi si pe noi, au cerut Parlamentului o lege prin care sa fie pedepsita cu  inchisoarea orice persoana care ar indrazni sa spuna altceva in afara de  laude, despre vreo banca!

Bancherii romani cer sancţiuni penale pentru cei care “denigrează”  institutiile de credit. “Banca Naţională este întrutotul de acord ca este  nevoie de un asemenea demers, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu,  este de acord să bage în Codul Penal o prevedere care să incrimineze fapta  de denigrare a unei instituţii de credit”, a declarat Radu Gheţea,  preşedintele ARB.

Incredibil! Despre Dumnezeu, in Romania, poti sa spui orice – ca doar e  libertate de exprimare – dar daca spui ceva rau despre o banca, risti sa  ajungi la puscarie! Bancile sunt institutii sacrosante in Romania!!! Prin  lege, nu vei mai putea spune ca bancile: jupoaie clientii, practica tot  felul de comisioane mascate, schimba arbitrar dobanzile pe care le pretind  de la cei care se crediteaza, comit tot felul de alte abuzuri etc.

In acelasi timp, nimeni nu se va putea pronunta in legatura cu soliditatea  sistemului financiar romanesc! Cat timp o asemenea lege nu a fost votata,  eu imi permit sa spun ca nu am increde in bancile romanesti si nu cred, in  ciuda asigurarilor vehemente date de Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca  actuala criza financiara globala nu va afecta si Romania. Cand banci si  institutii financiare de prestigiu au dat faliment, e greu de crezut ca  bancile din Romania nu vor avea probleme! Mai ales ca, bancile cele mai  importante au fost privatizate. Nu am incredere nici in plafonul “garantat” de catre Guvernul Romaniei, pentru depozitele de sub 50000  euro. Pentru cei care cred tot ce se spune la televizor, le spun doar  atat: Dormiti linistiti, “FNI” are grija de banii dumneavoastra!

Sorin Zahiu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *