LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

O lucrare minunata a Sfantului Nectarie

Share

Daca ne rugam cu credinta si cu lacrimi, Sfantul Nectarie ne ajuta!

Este si cazul meu, ca si al multor altor oameni despre care am citit. Prima data am auzit de Sfantul Nectarie in urma cu doar cateva luni, cand o maicuta i-a dat mamei mele acatistul Sfantului.

Tatal meu era atunci grav bolnav. La numai 53 de ani doctorii i-au pus un diagnostic nemilos:stenoza aortica. Trebuia operat pe cord deschis. era singura lui sansa de a trai. Am primit vestea cu frica si cu lacrimi. Era totusi vorba despre o interventie pe inima. De parca nu ar fi fost destul, tatal meu mai capatase si o infectie grava localizata tot pe inima. Aceasta boala i-a dat dureri articulare si musculare cumplite,nu mai putea respira aproape deloc,timp de doua saptamani a dormit cate 10-15 minute pe noapte si numai in sezut. Era cumplit iar noi eram legati si de maini si de picioare.

Am aflat despre un doctor pe care il pomenesc mereu in rugaciunile mele, dar caruia nu-i pot da numele pentru ca nu i-am cerut permisiunea. Profeseaza la Spitalul Militar din Bucuresti si sigur se recunoaste in aceste randuri. Desi am ajuns cu greu la el pentru ca e foarte aglomerat, Dumnezeu a vrut ca el sa fie cel care aici,pe pamant ,ne-a ajutat. Spun asta deoarece din ceruri am primit ajutor divin cum nici nu speram ca se va intampla vreodata. In situatia data, sperantele noastre se amestecau cu lacrimile de durere. Singurul lucru care ne-a mai ramas atunci de facut a fost sa ne rugam. Eu si mama mea am inceput sa il rugam pe Dumnezeu sa faca o minune si sa nu-l ia pe tata asa de devreme. Eu cred ca Dumnezeu ne-a trimis ajutorul lui prin Sfantul Nectarie. In focul acestor grele incercari am avut un vis,iar in acel vis tatal meu mi-a promis ca se va face bine. Mi-a dat speranta visul meu. Stiam ca nu era inselaciune diavoleasca. Incercarea cea grea nu a fost operatia in sine,care a decurs bine ci faptul ca la doua saptamamani dupa interventie,tata a facut un stop cardiac de 10 minute si inca trei de cateva secunde.  Atunci am crezut ca totul se prabuseste,atunci ne-a fost teama ca-l vom pierde. Mama traia cu calmante,fratele meu statea mai mult la spital decat acasa iar pe mine m-a coplesit durerea. Ca prin minune,exact asa cum il rugasem noi pe Dumnezeu, tata si-a revenit. Infectia de la inima s-a vindecat, i-a fost montat un stimulator cardiac, noua valva functioneaza cum trebuie. De cateva zile a venit acasa si e foarte bucuros. E adevarat ca el e un om activ de felul lui si ca ii e greu sa nu poata face tot ce facea inainte de operatie, motiv pentru care nu prea sta el degeaba, dar se simte din ce in ce mai bine atat fizic cat si psihic. A suferit si de o depresie post-operatorie si nu e de mirare, atata timp cat a stat in spital aproape 3 luni si a avut complicatii peste complicatii. Acum, slava Domnului, putem sa ne bucuram. Ne-am rugat de Mantuitorul Isus Hristos,la Fecioara Maria,la toate puterile ceresti si ne-au ajutat. Sfantul Nectarie a mijlocit pentru  noi in tot acest timp. Am simtit ajutorul lui cel sfant si sper sa ma ajute Dumnezeu sa ma tin de toate promisiunile pe care i le-am facut. Rugati-va lui cu credinta si va va ajuta. Mergeti la mostele lui,in tara, la manastirea Radu Voda din Bucuresti  sau in Grecia,daca puteti.

Nu va pierdeti speranta si credeti in El. Dumnezeu sa va ajute.

Cu drag,
Simona
Dumitru, Rm. Sarat, jud Buzau

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *