LOADING

Type to search

Editoriale

Din lacrimi şi din Duh

Share

În dimineaţa zilei de joi 9 iulie, îngerul morţii şi-a întins larg aripile la noi în casă. A venit pe furiş şi s-a aplecat cu răsuflarea de gheaţă asupra Mariei, fetiţa noastră de trei ani. Ea dormea cu mama ei în pat. Nu se putea apăra, nu avea cum – e prea mică şi prea fragilă. Şi l-a urmat, pentru o vreme… Apoi a venit îngerul cel bun şi a spus: „Până aici! Copilul acesta nu pleacă, nu e ceasul lui!”. Defibrilatoarele şi-au descărcat voltajul pe pielea fină, arzând-o, adrenalina pompa energie, monitoarele s-au aprins ca la un semn şi au început să ţiuie, lacrimile şiroiau, Maria noastră părea acum că doarme. Şi, din acel moment, chiar dormea! Renăscută, adusă la viaţă a doua oară – dar din lacrimi şi din Duh.

Prieteni, vă spun asta din zbrobirea inimii de părinte şi nu din cărţi, nu din conferinţe, nu din pelerinaje, nu din mersul cuminte la biserică: Dumnezeu există! Iar El se vede limpede numai printre lacrimi, e drept. Şi mai ales, ajung să cred eu acum, printre lacrimile de părinte… Iarăşi vă spun că nu există trăire mai intensă, durere mai copleşitoare şi bucurie mai de negrăit decât cele legate de propriii copii, şi mai ales în situaţii ca acestea. Am hălăduit, la intervale de minute, în abisul disperării – acolo unde nu găseşti pe nimeni să te îndrume –, iar apoi am tâşnit pe culmile bucuriei şi ale recunoştinţei, unde Maica Domnului şi sfinţii noştri îţi sunt liman. Aşa am înţeles şi eu o expresie care mi se părea niţeluş forţată, când o citeam numai cu mintea odihnită de greul zilei: fericita întristare. Ce tainic, ce aproape îmi sună acum aceste cuvinte, imposibil de alăturat. Dar fericita întristare există, este de nepovestit, şi este un dar. Un dar de mare preţ, şi care cere, la rându-i, mare preţ!

Despre toate aceste trăiri în Domnul voi vorbi şi scrie pe larg, după ce balansul între viaţă şi cealaltă viaţă (nu vreau să spun „moarte”) se va fi oprit, după ce concluziile medicilor vor fi mai clare (acum – 20 iulie – e încă o nebuloasă totală ca diagnostic) şi după ce existenţa familiei noastre va fi fost aşezată pe un cu totul alt făgaş… Iar eu am împărtăşit durerea şi bucuria cu voi, marea noastră familie, că pe umărul altcuiva nu ai cum pune capul şi nici fericirea nu o poţi împărtăşi cu necunoscuţii. Comunitatea noastră, cercul nostru de prieteni, e mai unit ca niciodată, iar rugăciunea voastră am primit-o ca pe o uriaşă mângâiere. Aşa să vă răsplătească Dumnezeu ofranda!

Ţinem aproape, nu slăbim rugăciunea, păstrăm nădejdea, ne sunt copiii în viaţă!

Răzvan BUCUROIU

4 Comments

 1. admin 2 august 2015

  Am scris un comentariu pe pagină și sper să il vizualizati. Mare incercare ptr dvs, mare necaz și grea cumpănă. M-am cutremurat și chem la rugăciune pe toți cei care pot transmite gânduri bune și cred cu tărie că in fata Maicii Domnului și a lui Iisus Hristos totul e posibil și nu există imposibil. Să ne bucurăm ca și cum Maria s-a vindecat deja, e perfect sănătoasă și se joacă din nou. Să nu uităm să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate acestea ca și cum le-am primit deja! http://Www.insidebrasov.ro si http://www.coronapress.ro suntem sensibilizate de tot ceea ce vi s-a întâmplat. Doamne-ajuta! (Mihaela Dan)

  Răspunde
 2. admin 2 august 2015

  Bunul Dumnezeu sa ii ajute toata viata! (Elena Boangiu)

  Răspunde
 3. Marilena Adela 2 august 2015

  Sfanta Treime cu Maica Domnului, cu Ingerii si Toti Sfintii,cu apararea Sfintei Cruci sa fie cu noi cu toti!Doamne ajuta!

  Răspunde
 4. Marilena Adela 4 august 2015

  Dumnezeu si Maica Domnului ,Ingerii si Sfintii si cu Sfanta Cruce sa va apere ,sa va ajute si sa va bucure!Doamne ajuta!

  Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *