LOADING

Type to search

Editoriale

Jurnalul unei zile de vară

Share

Dacă și stelele vor uita numele Domnului, îngerii Îl vor ține minte.

Niciodată Dumnezeu nu ne va despărți de cele cerești. Calea credinței nu se găsește, ea se naște în suflet. Prima biruință este cea împotriva duhurilor necurate, de la care păcatul a venit. A doua biruință este împotriva păcatului, de la care boala a venit. A treia biruință este împotriva bolilor, care cu moarte se sfârșesc. A patra biruință este împotriva morții. Dumnezeu biruie în noi și împarte veșnicia cu noi.

Dumnezeu umblă cu cei nevinovați, Se descoperă celor smeriți, ascunde harul celor mândri. Cel ce mulțumește pentru puține va primi cele multe. A crede înseamnă a nu umbla după lucruri zadarnice. Dacă inima cuiva rămâne închisă, cuvântul divin nu se așează în ea. Răbdare, Dumnezeu nu și-a scos telefonul din priză. Dacă e linia ocupată, insistați. Știm că nu știm, știm că El știe, avem încredere în El.

Dragostea veghează și veghind nu obosește

Rugăciunea noastră va fi mai lungă decât zilele noastre. Dumnezeu își mută dragostea în noi și dragostea ne mută în El. Prin dragoste, ale Lui le vedem, ale Lui le auzim. Doamne, șterge amintirile noastre, afară de una, afară de amintirea cea mai dragă, amintirea Ta. O singură amintire nu o șterge, ci o întărește. Pâinea și vinul sfințite pe altarul Tău hrănesc sufletele noastre înfometate  de dragoste adevarată.

Ridicați-vă, crinii țarinii, căci gura Lui cea sfântă numele vostru a pomenit. Ridicați-vă, pietre, căci picioarele Lui sfinte peste voi au călcat. Ridicați-vă, deșerturilor, căci cu rugăciunile Lui ați fost sfințite. Ridicați-vă, pâine și vin, căci pe voi dintre toate v-a binecuvântat. Ridicați-vă, peștilor, căci flămând a fost și voi L-ați hrănit. Ridicați-vă și vă rușinați, spini și trestii, căci durere I-ați pricinuit. Ridicați-vă și vă căiți, fier și lemn, căci chinuri pe cruce I-ați pricinuit. Ridicați-vă și vă tânguiți, locuitori ai cetăților, căci Lui nu ați crezut. Ridicați-vă și vă acoperiți cu cenușă, căpetenii, că voi L-ați osândit.

Doamne, nădejdea mea în disperare, puterea mea în slăbiciune, lumina mea în beznă, Cel ce din stele faci candele, Cel ce prin câmpurile înflorite înmiresmezi izvoare, Cel ce viață adaugi cenușii, adaugă și cenușii trupurilor noastre viață, ca să trăim spre slava Ta!

Unii nu știu nimic despre bunătatea lui Dumnezeu. Este nevoie de o inițiere treptată. Este nevoie de o lipsă de înfumurare a celui ce vrea să învețe. Dumnezeu ne strigă; pune capăt surzeniei noastre. Dumnezeu strălucește; pune capăt orbirii noastre.

Doar cei care nu L-au răstignit au primit harul

Peste tot s-a auzit adevărul, chiar și în Togo și Tonga. Mai avem de învățat ce înseamnă a-L iubi pe Dumnezeu, adică cum să aducem Raiul mai aproape de noi.

Deși oamenii au săvârșit lucruri vrednice de osândă, pot dobândi iertarea

Să fim cunoscuți prin faptul că vorbim ca apostolii, ca îngerii, ca Maica Domnului. Desi sunt arestați apostolii cei mai de seamă, Petru și Iacov, ceilalți nu sunt descurajați. Persecutorii luau în calcul învierea, dar nu cred și se agită ce să facă cu cei care nu tac, ci proclamă învierea.

 

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *