LOADING

Type to search

Rugăciune către Sfântul Grigore Palama

Editoriale

Rugăciune către Sfântul Grigore Palama

Share

 

Prieten al Mirelui, roagă-te pentru noi, trândavii! Sfinte Grigore Palama, mijlocește pentru noi în fața Învățătorului!

Sfinte drag, tu ne înveți că sufletul plin de dragoste se simte partener de fiecare clipă a lui Dumnezeu. Roagă-te pentru noi să dobândim și noi această dragoste eliberatoare.

Vrem să înaintăm, dar nu putem. Cerșim ajutorul nemeritat. Sfinte drag, ajută-ne pe noi, egoiștii.

Avem convingerea că putem fi mai buni. Știm că prin Învierea Mirelui, stăpânia morții s-a desființat. Ajută-ne să scăpăm de frica morții.

Știm că oazele sunt necesare pentru odihnă și reaprovizionare. Ajută-ne să vedem că nu oazele sunt destinația noastră finală.

Fără cale, nu se poate merge. Fără adevăr, nu se poate cunoaște. Fără viață, nu se poate trăi. Ajută-ne să nu ne abatem de pe cale, să mărturisim adevărul și să nu pierdem viața.

Sfinte Grigore, ajută-ne să nu transformăm în idoli propriile ambiții. Mirele nostru ne invită pur și simplu să trăim ca El. Mirele înviat e prezența iubitoare pentru o inimă trează.

Ajută-ne să intrăm în Sion strigând de bucurie. Nu se transformă decât ceea ce se acceptă. Ceea ce nu e asumat, nu poate fi vindecat. Ajută-ne să ne recunoaștem neputințele.

Dacă lumea ar vrea, ar putea scăpa de sclavie. Ajută-ne să ne recâștigăm libertatea.

Mireasa lui Hristos așteaptă Mirele, nu risipește timpul. Doar cei din Biserică se vor uni cu Mirele. Ajută-ne să nu ne rătăcim, să nu alergăm pe calea morții.

Sfinte al smereniei, ajută-ne să nu Îl potrivim pe Mire după noi, ci pe noi după Mire.

Fericiți cei disprețuiți din pricina numelui Mirelui! Ei însetează după dreptate, ei au o inimă pașnică, cu toate că sunt prigoniți. Ei Îl vor vedea pe Mirele înviat.

Fericiți cei ce acum sunt trecuți cu vederea!

Suntem anunțați că mântuirea noastră a început.

Sfinte Grigore Palama, roagă-te pentru noi, superficialii! Amin

 

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Editorialist Lumea Credintei. Autor al volumelor "Catehismul invierii. Un pelerinaj spre lumina" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2016), "Psihologia sfintilor" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2017), "Harta credintei. Meditatii catehetice pentru copii si adulti" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2019). Colaborator la publicatii: "Lumea credintei", "Ariesul de Turda", "Adevarul de Cluj", "Scutul patriei".

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *