LOADING

Type to search

Editoriale

Să nu ne păcălim

Share
Să nu abandonăm Cuvântul lui Dumnezeu, ca să nu cădem în materialism, scrie John Hartnett. Speranța este cel mai palpitant lucru în viață și este unica soluție de a găsi iubirea. Pentru cei ce cred, toate acestea se vor adeveri, mai devreme sau mai târziu. Dumnezeu – scrie Lee Smolin – este puterea universului de a se organiza, de a funcționa perfect, deloc aleatoriu. Este purtarea divină de grijă asupra noastră, sursa inepuizabilă de speranță. Cât de des ne păcălim pe noi înșine, de fiecare dată când suntem materialiști!
Matei 22, 29: Ne păcălim atunci când nu cunoaștem nici Cuvântul lui Dumnezeu, nici puterea Lui. Acesta este începutul rătăcirii. Unii sunt păcăliți, chiar dacă țin mereu Biblia în mână, nereușind să pătrundă sensul ei profund. Dumnezeu nu ne respinge, câtă vreme mărturisim adevărul cu sinceritate, fără frică.
***
Ereziile sunt minciuni propagate la toate nivelurile, fără urmă de adevăr. Să nu ne lăsăm ademeniți de ele. Uneori poate fi dificil, putem fi în minoritate sau discretitați, dar rămânem pe calea adevărului. Știm ce avem de făcut: să mărturisim adevărul, fără să fim amăgiți sau distrași de nimic.
Să nu ne credem modele pentru alții, să nu ne amăgim că le știm pe toate, să nu fim aroganți, ci să fugim permanent de mândrie și de slavă deșartă. Nu trebuie să demonstrăm nimănui nimic. Ci doar să învățăm iubirea.
Atunci când ținem capul prea sus, respirăm propria poluare, scrie Susan Kassem. Mai bine umili care învață, decât mândri care stagnează. Suntem fericiți atunci când suntem în creștere, când reducem ecartul care ne desparte de Dumnezeu.
Ca să ajungem la înviere, nu putem fugi de cruce. Dacă Învățătorul divin este umilit, și ucenicii Lui vor suferi, din pricina numelui Lui. Dar voi și primi răsplata veșniciei.
Narațiunea biblică a salvării noastre este perfect credibilă. Să nu ne înșele basme și legende de nici un fel!
***
Deși nimeni nu este mai blând ca El, Iisus înfuriase pe mulți: căpetenii, farisei, soldați, oameni care vedeau doar aur și nimic mai mult. Să nu înșele aurul, oricât de mult ar fi! Aceasta poate deveni o tentație serioasă, căreia trebuie neapărat să îi rezistăm.
Luând asupra Sa păcatele lumii, scrie Tom Wright, Iisus moare sub forța acumulată a răului, astfel că Împărăția Cerurilor poate veni în toată plinătatea ei.
Iisus se aruncă pe Sine asupra roții istoriei, făcând-o să se întoarcă în direcție opusă. Nu trece o pagină fără ca Pavel apostolul să facă referire la puterea Crucii.
Mesajul evanghelic nu s-a împotmolit pe traseu. A ajuns intact până la noi, chiar dacă – de-a lungul secolelor – mulți mesageri și-au dat viața, au rămas înzăpeziți, au fost capturați de sălbatici sau au suferit de foame în celule greu de imaginat azi. Aceștia au înțeles mesajul, nu au fost înșelați. Nimeni nu L-a șterpelit pe Iisus din inima lor.
***
Puterile care îi țineau captivi înainte pe oameni nu mai au nici un drept să îi țină prizonieri. Suntem eliberați. Cel rău nu ne mai poate recuceri. Hristos este în noi.
Mesia este Dumnezeu.
Mesia Se smerește.
Mesia face ascultare.
Mesia moare pe Cruce.
Mesia este slăvit.
Mesia împărățește.
Mesia este Dumnezeu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *