LOADING

Type to search

Editoriale

TOLERANȚĂ, DAR NU PENTRU CĂȚEI

Share

Hai că în sfârșit au spus-o. Din gura lui Justin Trudeau citire, premierul canadian campion al incluziunii: „Putem să încetăm odată să mai vorbim despre toleranță (faţă de cuplurile de acelaşi sex – n. red.)? Trebuie să vorbim despre acceptare.” Citatul este extras dintr-o conferinţă de presă care a precedat o gay parade desfăşurată la Montreal în luna august. Ziariştii au încercat să îl întrebe pe prim-ministrul îmbrăcat într-o cămaşă roz ce consecinţe ar avea această „acceptare” pentru creştinii canadieni. Nu au primit niciun răspuns…

Până acum am fost sufocaţi de ideea de toleranţă, dar – în sfârşit – progresiştii încep să spună lucrurilor pe nume. Nu îi interesează deloc ca noi, creştinii, să îi tolerăm pe ceilalţi. Vor să îi acceptăm. Cât de mult? Până la capăt! Ne-a spus-o şi mai răspicat anul trecut premierul suedez Stefan Löfven, care a declarat pentru publicaţia „Kyrkans Tidning” că preoţii trebuie să celebreze şi cununii pentru homosexuali: „Văd o paralelă cu moașa care refuză să facă avorturi”, a spus Löfven. „Dacă lucrezi ca moașă, trebuie să faci avorturi, altfel trebuie să te ocupi cu altceva. La fel este și la preoți.”

Aşadar, preoţii care nu vor să îşi schimbe credinţa nu au decât să-şi părăsească bisericile. Cei rămaşi le vor vopsi în culorile curcubeului, pentru că toleranţa există doar pentru minorităţi. De orice fel! Creştinii nu vor avea parte de ea nici cât negru sub unghie. Dacă mai aveţi dubii cu privire la referendumul pentru modificarea Constituţiei care, spun unele surse, se va ţine în toamnă, mai citiţi, vă rog, o dată rândurile de mai sus. Nu e vorba despre căsătorii sau drepturi acordate cuplurilor de acelaşi sex. Nu. E vorba doar de libertate pur şi simplu, versus o dictatură ambalată pervers în staniolul liberalismului.

Cristian CURTE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *