LOADING

Type to search

Pelerinaje

Pelerinaj la hramul Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Florești

Share

Crestinii sunt invitați să participe săptămâna viitoare la hramul Mănăstirii din Florești.
Așezământul monahal, ocrotit de Acoperământul Maicii Domnului se va afla luni, 1 octombrie, în sărbătoare, când își va cinsti ocrotitoarea spirituală.
Cu prilejul acestui mare praznic la mănăstirea Florești vor fi oficiate în aceste zile slujbe speciale.
Programul liturgic va începe de duminică seara de la ora 18 cu Slujba Privegherii, Vecernia cu litie, Utrenia, paraclisul Maicii Domnului, iar după miezul nopții va fi oficiată Sfânta Liturghie, pentru cei ce nu vor putea participa la slujbă în ziua hramului.
Luni de Acoperământul Maicii Domnului va fi prezent la Mănăstirea Florești, Preasfințitul episcop Vasile Someșanul care va oficia Sfânta Liturghie.
Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Florești a fost înfiinţată în anul 1994, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.
Potrivit părintelui duhovnic al mănăstirii, Visarion Pașca, în 1994 s-a pus piatra de temelie pentru noua mănăstire. S-a binecuvântat atunci pentru a fi mănăstire de măicuțe.
Apoi mănăstirea a început să ia avânt și în privința obștii, care s-a mărit și în privința construcțiilor. S-a înălțat în câțiva ani biserica mare, locaș de cult finalizat în 2010, an în care a fost și sfințit.
Mănăstirea Florești are în prezent o obște formată din aproximativ 20 de maici, îndrumate de maica stareță, stavrofora Teodora Câmpan și de părintele duhovnic, protosinghelul Visarion Pașca.

Radio RENASTEREA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *