LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

750.000 de persoane participă la Marșul pentru Viață în Peru

Share

Screen_Shot_2016-03-14_at_7.45.05_PM_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews relatează că la Lima, în capitala statului sud-american Peru, peste 750.000 de oameni au ieșit în stradă la Marșul pentru Viață.

Cardinal Juan Luis Cipriano, the archbishop of Lima, a declarat că a fost pentru prima dată în istoria țării când atât de mulți oameni „s-au reunit în jurul unei idei și misiuni comune, aceea de a apăra dreptul primordial la viață”.

Ca și în anii trecuți, Marșul pentru Viață Peru a avut propriul imn, un cântec antrenant, având toate atuurile să devină un hit mobilizator.

Evenimentul a inclus un concert, luări de cuvânt ale unor candidați pro-viață la președinția țării și mărturia unei victime e violului, Lianna Rebolledo, care, la numai 12 ani, a refuzat să își avorteze copilul.

Un studiu recent arată că 89% dintre peruani se opun practicii avortului.

Cu toate acestea, activiștii internaționali pentru „drepturile reproductive” au reușit să atragă de partea lor o parte din elita politică, printre care și soția actualului președinte. Legile care încearcă să spargă breșe în atitudinea pro-viață a instituțiilor peruviene au eșuat însă repetat. Codul Penal în vigoare menționează protecție clară împotriva avortului, iar Articolul 1 al Constituției peruviene are formularea următoare: „Apărarea persoanei umane și respectul pentru demnitatea acesteia reprezintă scopul primar al societății și statului”.

 

Sursa text și foto: .ro

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *