LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Ateliere, teatru și muzică, pentru tinerii europeni veniți la Cluj

Share

Tinerii din întreaga lume au avut parte sâmbătă la Cluj de o zi plină, cu multe amintiri frumoase. Ei au vizitat orașul, au învățat să cânte la chitară și au realizat o serie de cadouri pentru prietenii de acasă.

Cei care au dorit să cunoască mai bine capitala tineretului și să realizeze fotografii au mers de dimineață într-un tur organizat prin oraș. Au fost vizitate muzeele clujene și principalele obiective istorice şi religioase de referinţă ale urbei transilvane.

După-masa tinerii au participat în Piaţa Avram Iancu la diferite ateliere practice, în care au învățat de la voluntari să picteze icoane, să împletească metaniere și cruciulițe și să modeleze din pastă Fimo diverse obiecte. Un prilej numai bun de a se cunoaște mai bine, au spus tinerii participanți.

„Mi se pare un lucru ingenios, mai ales că învățăm lucruri noi”, a spus Dan Gabriel din Păniceni.

„Mă bucur foarte mult că mă aflu aici, la Cluj, la Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa. Am reușit să îmi fac prieteni, să văd orașul și să învăț și lucruri noi. Mă voi întoarce acasă cu multe amintiri frumoase”, a spus Georgiana Muscă din Gheorgheni, Harghita.

„Ideea acestor ateliere mi se pare extraordinară. Este impresionant cum toți tinerii lucrează împreună și se ajută unii pe alții”, a spus Andrei din Nürnberg, Germania.

Și la Cercul Militar voluntarii clujeni au pregătit pentru oaspeții veniți din țară și străinătate un program interactiv cu scenete de teatru.

 

Andreea Pâgleșan

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *