LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Cronica genocidului creștinilor din teritoriile controlate de ISIS

Share

„În Apărarea Creștinilor (IDC)” și „Cavalerii lui Columb” au lansat un amplu raport, ieri dimineata, reprezentand o cronica a genocidului creștinilor din teritoriile controlate de Statul Islamic (ISIS) și gruparile sale afiliate.

Raportul, de aproape 300 de pagini, intitulat „Genocidul împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu”, a rezultat in urma unei solicitari, a Departamentului de Stat (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), de probe specifice, referitoare la crimele comise împotriva creștinilor, de către ISIS.

Prezentat secretarului de stat John Kerry, tot ieri, raportul a fost întocmit pe baza unor dovezi ale unei recente misiuni de constatare din Irak, care a documentat crimele si prejudiciile pe care creștinii le-au suferit în mâinile ISIS (Statul Islamic).
Anunțul privind publicarea raportului a fost făcut la o conferință națională de presă. Înaintea conferinței de presă, Președinte IDC, Toufic Baaklini, a declarat:
„Definirea ca genocid, de către Statele Unite, nu mai poate aștepta. Atrocitățile, care au început în urmă cu aproape doi ani, au fost difuzate în intreaga lume, iar Statele Unite ale Americii încă raman tăcute, desi comunitatea internațională și poporul american continuă să-si ridice vocile. Pana in prezent, aproape 65.000 de americani, inclusiv o serie de figuri publice de profil înalt, au semnat petiția ‘Stop genocidului creștin’, lansata de IDC și de Cavalerii lui Columb”, a spus Baaklini, continuand:
 
„A sosit timpul ca Statele Unite ale Americii sa se alăture restului lumii, prin recunoasterea genocidului și prin luarea de măsuri împotriva acestuia, conform legii”.
Vorbitorii le-au cerut, de asemenea, direct, Președintelui Obama și secretarul Kerry, să desemneze oficial crimele comise de ISIS împotriva creștinilor, drept genocid. Până în prezent, administrația și statul au fost reticente fata de acest lucru, a declarat Nina Shea, director al Centrului Institutului Hudson pentru Libertatea Religioasă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up