LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Dezbateri privind familia creștină

Share

O serie de dezbateri despre viața de familie vor avea loc în luna octombrie în parohiile clujene.
Proiectul este demarat de organizația creștină AGAPE și se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.
Prima întâlnire va avea loc miercuri, 10 octombrie, în parohia Întâmpinarea Domnului din cartierul Mărăști, unde paroh este părintele Alexa Chira.
Potrivit coordonatorului de programe al Organizației AGAPE, Mihai Coste, întâlnirile se vor adresa distinct familiilor și viitoarelor familii.
Dezbaterile vor fi structurate sub forma unui modul de șase întâlniri.
Din punct de vedere moral și doctrinar, prezentările vor respecta specificul ortodox al Bisericii și vor urmări promovarea valorilor familiei tradiționale.
Vor fi propuse spre dezbatere teme precum: valori fundamentale în familia creștină, rolul soțului și al soției în căsnicia creștină sau conflictele și soluționarea lor.
În cazul întâlnirilor pentru tinerii care urmează să se căsătorească, ultima temă va consta și în explicarea Tainei Sf. Cununii, respectiv în pregătirea pentru aceasta – sarcină care va reveni preotului paroh.
Organizația AGAPE este o asociaţie creştină a cărei principală direcţie de activitate este FAMILIA.
Dezideratul lor este ca societatea contemporană, divizată şi dezorientată, să se reîntoarcă la valorile morale şi principiile creştine cu privire la familie, care timp de secole s-au demostrat a fi adevărate, funţionabile şi eficiente.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *