LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

GROPARUL VIETNAMEZ

Share

Vietnamul nu este o tara crestina. Este una budista, ateista si animista, in care crestinii sunt minoritari. Comunismul a eliminat in mare parte influenta religiei in cultura vietnameza si vietnamezii aspira sa fie si ei la fel ca occidentalii, „moderni” in valori si perspectiva vietii. Una din practicile moderne la care vreme de multi ani Vietnamul a fost pe primul loc in lume, raportat la numarul de locuitori, a fost avortul. Si vreme de mai multi ani Romania a fost pe locul doi, in urma Vietnamului. Ani la rind ONU a facut presiune asupra Vietnamului sa-si reduca populatia, afirmind ca numarul mare de copii care se nasc o face saraca. Autoritatile vietnameze au imbratisat argumentul acesta si au lansat o campanie, asemenea Chinei si Indiei anilor 1970, de reducere a populatiei prin avort si sterilizare. Natalitatea a scazut iar recent ONU a felicitat Vietnamul pentru ca a resuit sa aduca sub „control” cresterea ei demografica. Spre deosebire de Romania, insa, vietnamezii practica avortul cu o cruzime deosebita. Fara a le da o lacrima in ochi.

 

Copii nou nascuti sunt abandonati pe marginea drumului unde sunt mincati de animale, infestati de gindaci si insecte si mor.

 

Fara ca trecatorilor sa le pese ori sa se opreasca din drum.

 

Cruzimea avortului in Vietnam ne-a atras recent atentia dind peste articolul de mai jos.

 

Citindu-l, ne-a zguduit constiinta si am socotit ca ar fi de folos sa fie cunoscut si in Romania. Materialul a fost pregatit pentru dtra de Cristina Visovan, voluntar AFR din Sighet si studenta la facultatea de limbi straine din Cluj. Ii multumim. Versiunea engleza poate fi citita aici: http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1723207&act=RW1K&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.thanhniennews.com%2Findex%2Fpages%2F20120823-little-deaths.aspx  Femeie in varsta aduce pacea copiilor avortati si parasiti din Vietnam  

Provincia Nam Dinh nu tine o evidenta privind avorturile sau numarul de bebelusi abandonati, dar in decursul ultimului deceniu o femeie in varsta a gasit si a ingropat peste 4.000 de bebelusi nedoriti.

 

Pham Thi Cuong, in varsta de 74 de ani, carunta si suferind de probleme de respiratie, pedaleaza pe bicicleta zilnic in jur de 10 km, in cautare de embrioni aruncati in urma procedeelor de avort si, in unele cazuri, chiar a bebelusilor morti care au fost nascuti si abandonati.  Multi dintre ei sunt pusi in pungi de plastic si aruncati pe strada, unde devin prada insectelor si a altor animale, ceea ce ii face mai greu de identificat, a declarat website-ului de stiri VnExpress intr-un reportaj de joi. [Nota AFR: August 2012]  Cuong ii spala si ii tine in mainile ei ca sa le fie cald. Apoi ii acopera cu haine si ii pune in mici borcanase, recitand rugaciuni inainte de a-i ingropa intr-un cimitir public local. Femeia spune dupa 10 ani ca inca e bantuita de prima experienta de genul acesta, care a determinat-o sa transforme aceasta sarcina grea intr-o parte a vietii sale.  

”Corpul sau era negru cu albastru si plin de furnici. O priveliste atat de dureroasa”, a declarat ea pentru VnExpress.

 

Bogdan MATECIUC

Alianta Familiilor din Romania

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *