LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

În Parlamentul Ucrainei s-a adoptat un proiect de lege care interzice avortul!

Share


În parlamentul Ucrainei s-a adoptat un proiect de lege care prevede interzicerea întreruperii sarcinii (avort), informează ZN.ua

Proiectul de lege N.2646-1, au introdus deputații din fracția ”Libertatea”, Alexandru Sîci, Ruslan Zelik și Ruslan Marținkiv.

Deputații propun in genere de interzis întreruperea sarcinii, cu excepția cazurilor cînd: graviditatea pune în pericol viața femeii însărcinate; dacă sunt dovezi medicale privind patologia fătului, care va dăuna fătului după naștere; dacă prin mijloc juridic au fost dovediți factorii că sarcina a avut loc după un viol.

Pe medicii care vor efectua avorturile se propune să fie judecați și condamnați de la 3 la 7 ani,iar fețele care nu au studii medicinale, pentru o așa operație propun să îi condamne pe 7 ani privațiune libertate.

Pentru propaganda publică la efectuarea avorturilor deputații propun să amendeze  de la 50 – 100 din venitul (minimum e de 17 grivne)

Ei au declarat că se înfăptuiește această lege, deoarece Ucraina depășește orice țară a Europei.

”Necătând la faptul că numărul avorturilor în țară au scăzut de la 34 din 1000 de femei ucraine în vîrsta fertilă în anul 2000, pînă la 15 avorturi în anul 2010, aceste cifre însă oricum e mai mare ca-n țările Europei. Specialiștii OON remarcă că Ucraina are nevoie urgentă de a investi în programe care susțin reproducerea și creșterea natalității și la păstrarea sănătății femeilor”, se spune în document.

În afară de aceasta, după părerea autorilor proiectului, legalitatea avortului e una din pricina scăderii demografiei în Ucraina.

”În majoritatea localităților din Ucraina, mortalitatea depășește natalitatea aproape de 3 ori. În ultimii 20 ani populația Ucrainei s-a micșorat cu 5 mln oameni (din 52 mln – la 47 mln). Dacă această dinamică demografică va continua, atunci peste cîțiva ani populația Ucrainei va consta majoritatea din emigranți din Asia”, – explică poziția sa liberalii.

Ei au motivat legea actuală prin faptul că pe data de 28 iulie anul curent, Ucraina va sărbători 1025 ani de Încreștinare, dar din ”punctul de vedere religios, e cunoscut tuturor că bisericile creștine din Ucraina sunt împotriva avortului, considerînd aceasta moarte de om”.

Astăzi în Ucraina sunt permise avorturile la termenul 12 – 22 săptămîni în înstituțiile medicinale.În Parlamentul Ucrainei s-a adoptat un proiect de lege care interzice avortul!În parlamentul Ucrainei s-a adoptat un proiect de lege care prevede interzicerea întreruperii sarcinii (avort), informează ZN.ua. Proiectul de lege N.2646-1, l’au introdus deputații din fracția ”Libertatea”, Alexandru Sîci, Ruslan Zelik și Ruslan Marținkiv. Deputații propun în genere de interzis întreruperea sarcinii, cu excepția cazurilor cînd:
În parlamentul Ucrainei s-a adoptat un proiect de lege care prevede interzicerea întreruperii sarcinii (avort), informează ZN.ua. Proiectul de lege N.2646-1, au introdus deputații din fracția ”Libertatea”, Alexandru Sîci, Ruslan Zelik și Ruslan Marținkiv. Deputații propun in genere de interzis întreruperea sarcinii, cu excepția cazurilor cînd:


– graviditatea pune în pericol viața femeii însărcinate;


– dacă sunt dovezi medicale privind patologia fătului, care va dăuna fătului după naștere;


– dacă prin mijloc juridic au fost dovediți factorii că sarcina a avut loc după un viol.
Pe medicii care vor efectua avorturile se propune să fie judecați și condamnați de la 3 la 7 ani, iar fețele care nu au studii medicinale, pentru o așa operație propun să îi condamne pe 7 ani privațiune libertate. Pentru propaganda publică la efectuarea avorturilor deputații propun să amendeze  de la 50 – 100 din venitul (minimum e de 17 grivne). Ei au declarat că se înfăptuiește această lege, deoarece Ucraina depășește orice țară a Europei în efectuarea avorturilor.

”Necătând la faptul că numărul avorturilor în țară au scăzut de la 34 din 1000 de femei ucraine în vîrsta fertilă în anul 2000, pînă la 15 avorturi în anul 2010, aceste cifre însă oricum e mai mare ca-n țările Europei. Specialiștii OON remarcă că Ucraina are nevoie urgentă de a investi în programe care susțin reproducerea și creșterea natalității și la păstrarea sănătății femeilor”, se spune în document. În afară de aceasta, după părerea autorilor proiectului, legalizarea avortului e una din pricina cea mai mare a scăderii demografiei în Ucraina.

”În majoritatea localităților din Ucraina, mortalitatea depășește natalitatea aproape de 3 ori. În ultimii 20 ani populația Ucrainei s-a micșorat cu 5 mln oameni (din 52 mln – la 47 mln). Dacă această dinamică demografică va continua, atunci peste cîțiva ani populația Ucrainei va consta majoritatea din emigranți din Asia”, – explică poziția sa liberalii. Ei au motivat legea actuală prin faptul că pe data de 28 iulie anul curent, Ucraina va sărbători 1025 ani de Încreștinare, dar și  din ”punct de vedere religios, e cunoscut tuturor că bisericile creștine din Ucraina sunt împotriva avortului, considerînd aceasta moarte de om”. Astăzi în Ucraina sunt permise avorturile la termenul 12 – 22 săptămîni în înstituțiile medicinale.
 
 
 sursa site: www.pravmir.ru 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *