LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

O după-amiază culturală moldovenească

Share

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, sâmbătă, 12 noiembrie 2016, în cadrul proiectului „Tânărul frumos“, 150 de liceeni din oraşul Târgu Frumos şi împrejurimi s-au întâlnit cu preoţii pentru a petrece împreună o după-amiază de suflet.

00000index

Locul întâlnirii a fost Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Târgu Frumos, unde au cântat cu toţii Paraclisul Maicii Domnului. De aici au mers cu steaguri tricolore pe esplanadă, la monumentul eroilor, pentru a le aduce un pios omagiu. S-au deplasat apoi la Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu“, unde părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, a susţinut conferinţa cu titlul „Tânărul de astăzi între eroism şi laşitate“.

Mulţi dintre elevi au pus întrebări, iar părintele Nicodim, răbdător, a răspuns fiecăruia în parte. Dupa conferinţă au vizionat filmul „Suferinţele fraţilor noştri creştini din Siria“. În pauză au putut vizita expoziţia cu tema „Icoană şi carte veche bisericească“, organizată în spaţiile Casei de Cultură.

În încheierea întâlnirii, cei mai talentaţi dintre tineri au susţinut un program artistic. Şi pe această cale, mulţumim tuturor preoţilor implicaţi, tinerilor prezenţi şi autoritatilor locale pentru sprijin.

 

Dan Turcu

LUMINA DE DUMINICA 

 

 

 

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *