LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Si ce daca avortul e omor?

Share
Acesta e titulul uimitor si greu de imaginat al unui comentariu recent publicat in revista feminista americana Salon pe 23 ianuarie: “So what if abortion ends life?” (“Si ce daca avortul termina viata”?). Articolul poate fi citit in engleza aici,http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.salon.com%2F2013%2F01%2F23%2Fso_what_if_abortion_ends_life%2F iar mai jos in romaneste.  
 
 
Radicalizarea feminismului e in ascensiune. Intre generatia feminista tinara si cea in varsta are loc un razboi rece, dar tacit. Generatia mai in varsta, cea care a “castigat” femeilor dreptul la avort in anii 60 si 70, e nelinistita privind directia in care noua generatie feminista orienteaza miscarea feminista. Generatia tinara a deturnat, de fapt, obiectivele miscarii feministe clasice (egalitatea intre sexe, dreptul la avort, egalitatea de sanse si liberalizarea legilor divortului) radicalizindu-le. Fondatoarele feminismului clasic sunt preocupate de declinul demografic contemporan, clarificind ca atunci cind au cerut dreptul la avort nu isi imaginasera ca va fi abuzat in masura in care e abuzat astazi ori ca ar fi putut deveni un factor destructiv pentru societate. 
 
 
Noua generatie feminista e fara rabdare si cere insistent si galagios liberalizarea continua a avortului. Deoarece din 1973 incoace, cind avortul a fost dezincriminalizat in SUA, restrictiile avortului s-au inmultit, iar exercitarea dreptului la avort e in declin. Frecvent, tot mai multe restrictii sunt impuse pentru ca femeile americane sa poata avorta, tot mai multe regulamente sunt impuse clinicilor de avort pentru a functiona, si opinia publica evolueaza spre o pozitie majoritar pro-viata. Din 1991 incoace peste 1.500 de clinici de avort au fost inchise in America, azi mai functionind doar 660. Unele din femeile din zonele rurale trebuie sa conduca o distanta de pina la 150 de mile sa ajunga la prima clinica de avort. Iar luna trecuta statul Arkansas a devenit primul stat din SUA sa interzica avortul dupa 12 saptamini. Un alt proiect de lege, tot in Arkansas, interzice avortul copilului nenascut a carui inima bate, chiar daca incepe sa bata mai devreme de 12 saptamini. In ianuarie Tribunalul Suprem al statului Alabama a enuntat dreptul la viata al copilului nenascut din momentul conceptiei. In plus, ratele avortului sunt si ele in scadere. Ultimele statistici arata ca doar in Texas in ultimii ani rata avortului a scazut cu 15%. Aceste restrictii si progrese ale miscarii pro-vita din SUA au atras atentia tinerelor feministe, le ingrijoreaza profund, si au raspuns cu strigate de frustrare. E de inteles. Comentariile si tonalitatea comentariilor lor, asa cum se vede mai jos, reflecta aceasta frustrare. 
 
 
E luna vietii in Romania. Traditional, luna martie deja a devenit in Romania luna vietii. Pe 23 martie sunt programate marsuri pro-vita in multe orase ale Romaniei. Va dam detalii mai jos rugindu-va sa participati in numar cit mai mare. Clasa politica a Romaniei pare a nu fi interesata in viitorul biologic al natiunii. Dar suntem noi, cetatenii ei de rind, oameni onesti, responsabili, harnici, cei care purtam pe umerii nostri prezentul si viitorul tarii. Trebuie sa-i tragem de mineca pe parlamentarii nostrii. Sa le spunem ferm ca dorim sa-si focalizeze atentia asupra lucrurilor care preocupa cetateaul onest si harnic al Romaniei, adica fiecare cititor ale acestor rinduri. Va rugam iesiti in numar cit mai mare la manifestatiile pentru viata din 23 martie. 
 
 
Si ce daca avortul e omor? Atitudinea si gindirea aceasta privind copilul nenascut nu sunt numai iresponsabile, dar si o ofensa la demnitatea fiintei umane. O societate civilizata nu poate justifica omorul copiilor nenascuti, oricare ar fi ea. Autoarea articolului e Mary Elizabeth Williams. 
 
 
Si ce daca avortul e omor?
 
 
Dintre toate miscarile diabolice ale miscarii anti-alegere [Nota AFR: “anti-alegere” e eticheta care miscarea pro-avort o aplica persoanelor “pro-vita”], fara indoiala una din cele mai eficace a fost cooptarea cuvintului “viata”. Viata! Cine vrea sau poate argumenta cu asta? Cine vrea sa fie de partea ne-vietii? Acesta e motivul pentru care limbajul celor care sprijina avortul a fost fasonat cu atentie in termeni diferiti. In timp ce oponentii avortului se descriu cu nerabdare ca fiind “pro-vita”, restul dintre noi au trebuit sa inventeze termeni mai putin convingatori cum ar fi “alegere” sau “libertatea reproductiva”. Conversatia despre “viata” e adeseori prea spinoasa sa fie adusa in discutie. Cu toate acestea, personal am stiut pe parcursul tuturor sarcinilor mele, si nu m-am indoit nici odata, ca de fapt purtam in mine o viata umana. De fapt, cred ca asta este fetusul: o viata umana. Dar asta nu ma face cu nimic mai putin pro-avort. 
 
 
In momentul in care Roe v. Wade [Nota AFRRoe v. Wade este numele deciziei judecatoresti emise de Tribunalul Suprem SUA in 1973 care a recunoscut femeilor americane dreptul la avort] a intrat in a cincea decada, ne aflam in unul din cele mai schizofrenice momente a relatiei noastre nationale cu libertatea reproductiva. Anul trecut am indurat cel mai mare numar de restrictii anti-avort din istorie. Cu toate acestea sprijinul pentru dreptul la avort este mai ridicat ca oricind, 7 din 10 americani insistind ca decizia Roe v. Wade sa ramina in vigoare, si ca drepturile reproductive sa fie respectate in “cele mai multe” cazuri. Asta e o crestere uimitoare de 10% in comparatie cu acum 10 ani. Si in mijlocul acestui eveniment unic, Planned Parenthood [Nota AFR: cea mai influenta si mare organizatie pro-avort din SUA] a facut decizia indrazneata de a abandona din vocabularul miscarii pro-avort cuvintele “viata” si “alegere”. In loc, asa cum afirma un film promotional recent al ei, chestia asta “nu e nici alba nici neagra”. Este o lovitura necesara si importanta, deoarece in batalia semanticelor acordam prea multa atentie celor care domina batalia intelesurilor cuvintelor. Si noi, cei de pe pozitiile pro-avort suntem prea necomfortabili cind suntem confruntati cu argumentele privind “viata” fetusului. 
 
 
Priviti la realitatea complicata in care traim: nu toata viata e la fel de egala. (“not all life is equal”) Asta e un concept dificil de discutat pentru o persoana liberala ca mine, de teama sa nu fim asociati cu cei care promoveaza uciderea batrinilor ori sprijinitori ai infanticidului. Cu toate acestea, un fetus poate fi o fiinta umana fara a avea aceleasi drepturi ca si femeia in a carui trup isi afla rezidenta. (“… a fetus can be a human life without having the same rights as the woman in whose body it resides”) Femeia e seful. (“She’s the boss”) Viata femeii si ce e potrivit pentru circumstantele ei de viata si sanatatea ei trebuie, in mod automat, sa aibe precedent asupra drepturilor entitatii lipsite de autonomie personala din pintecele ei. Totdeauna. (“Her life and what is right for her circumstances and her health should automatically trump the rights of the non-autonomous entity inside of her. Always.”) 
 
 
Cind noi, persoanele care promovam dreptul la alegere suntem deranjate de argumentele pro-vita, devenim contrariate. Am prieteni care s-au referit la avorturile care le-au avut ca la “razuirea unor gramezi de celule”, iar mai tirziu in viata sa afirme, fara ezitare, ca de fapt au avortat un copilas (“the baby”) ori pe “micutul” (“the kid”). Cunosc femei care s-au simtit usurate dupa avort dar si care au jelit intreruperea sarcinii. Cum putem pretinde ca simtamintele lor au fost diferite dar refuzam sa recunoastem ca de fapt ceea ce a fost in pintecele lor a fost acelasi lucru? Fetusul uman nu are definitii diferite care depind de simtamintele femeii. Un fetus nu are dreptul sa fie numit “fetus” doar daca femeia care-l poarta intentioneaza sa-l nasca. (…) Esti uman doar cind esti nascut? Doar cind esti intr-o stare viabila in afara pintecelui? Esti mai putin o fiinta umana cind arati ca o crenguta dar nu cind incepi sa-ti sugi degetul? 
 
 
Suntem atit de intimidati de cei lipsiti de minte incit ne este teama sa avem aceste discutii pe fata. Ingaduim conservatorilor radicali sa ne intimideze cu conceptul lor de “viata” si sa foloseasca constringeri impotriva femeilor, cum ar fi ultrasunetul obligatoriu inainte de avort. De ce? Pentru ca atunci cind ne vintura in fata ideea, de loc corecta, ca “avortul stopeaza o inima care bate”, ei gindesc ca ne vor putea face sa admitem acest lucru. Ei cred ca daca numim fetusul “viata” pot merge mai departe sa numeaca avortul ucidere. Si tocmai asta ne preocupa, chiar ne infioara, pe noi, cei care suntem in favoarea libertatii reproductive. 
 
 
Dar noi, ca societate, facem decizii privind viata in fiecare zi. O facem cu privire la barbati si femei in alte tari. O facem cu privire la cei din inchisori. O facem cu privire la pacientii pe moarte si victimile acidentelor. Continuam sa avem dezbateri pasionate privind justificarea actiunilor noastre ca societate, dar nu trebuie sa o facem fiind intimidate de ideea ca a avea viata inseamna a avea drepturi. 
 
 
Mi se pare absurd sa sugerezi ca singurul lucru care ne face in intregime umani este mica iesire in afara vaginei unei femei. (“It seems absurd to suggest that the only thing that makes us fully human is the short ride out of some lady’s vagina”) Distinctia asta s-ar putea potrivi bine din punct de vedere legal, dar filozofic vorbind, cred ca am putea fi ceva mai sofisticati. Din nefericire ingaduim extremistilor conservatori sa perpetueze fictiunea sentimentala ca nici o persoana cu simtaminte umane nu ar putea crede in avort avind in vedere ca fetusul uman isi misca miinile mici si ii cresc piciorusele. Pozitiile noastre feministe sunt in declin. Cu decade in urma ne mindream cu ele dar acum tacem. Mamicile bune nu vorbesc despre avort. Cum asa? Ei bine, pot sa va spun eu, o femeie de peste 40 de ani, care si-a avortat copiii pe care i-a purtat in pintece si pe care i-a iubit, ca daca, printr-un miracol as fi insarcinata astazi, poti sa-ti pariezi fundul ca as avorta. As avea cel mai mare avort din lume. (“”If by some random fluke I learned today that I was pregnant, you bet your ass I’d have an abortion. I’d have the World’s Greatest Abortion”.) (…) Si as pune viata mamei deasupra vietii fetusului de fiecare data, chiar daca ar trebui sa recunosc ca fetusul e cu adevarat viata umana. O viata care merita sacrificata. 
 
 
GENOCIDUL FETITELOR NENASCUTE
Va recomandam sa vizualizati un trailer de 3 minute al documentariului “It’s a Girl” despre genocidul fetitelor nenascute in China si India. O femeie declara, fara lacrimi, ca si-a ucis 8 fetite dupa nastere doar pentru ca s-au nascut fetite. Ingrozitor.http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.itsagirlmovie.com%2F  
 
 
MARSURI PENTRU VIATA IN ROMANIA
 
Coalitia Pro-Viata din Romania anunta organizarea marsurilor pro-vita pe 23 martie.
Sâmbătă, 23 martie, în orasele României este programată ediția 2013 a evenimentului public „Marșul pentru Viață”. Marşul se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea religioasă „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea provita, în colaborare cu instituţii şi comunităţi religioase.
 
 
Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” este sustinerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei traditionale si a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăti solide si sănătoase. Comitetele de organizare sunt locale, fără o conducere centralizată, însă la fiecare ediție a Marșului organizatorii lansează un mesaj comun sub forma unui Manifest. Acest document pozitionează societatea civilă crestină fată de probleme de actualitate ale României. Vă trimitem atasat afisul oficial al manifestației din acest an. Vom reveni pentru a vă transmite Manifestul și comunicatul de presă oficial. Puteți afla mai multe despre noi pe website-ul oficial http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.marsulpentruviata.ro
 
 
Va rugam intrati pe situl http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.marsulpentruviata.ro%2F., aflati persoanele de contact si participati la mars, impreuna cu toti membrii de familie, biserici, elevi, liceeni, sindicate. Viitorul nostru depinde de respectul pentru viata al fiintelor umane nenascute.  
 
 
SAPTAMINA VIETII IN PARLAMENTUL EUROPEAN
 
Rugam pe europarlamentarii romani, romanii si moldovenii din Bruxelles, sa participe la evenimentele pro-vita organizate in cadrul saptaminii pentru viata organizat in Parlamentul European saptamina viitoare. Detalii:  
 
 
WEEK FOR LIFE 2013; 19 – 20 MARCH 2013; DRAFT PROGRAMME 
 
 
19 MARCH 2013: 12.30 – 13.30 Welcoming and registration in the European Parliament (2 days); Accreditation center, Place Luxembourg , in front of the Luxembourg train station. 14.00 – 15.30: room A1H1 When does human life begin ? GAY MITCHELL MEP (EPP), NIRJ DEVA MEP (ECR), Pat the COPE GALLAGHER (ALDE) Pr William Reville, Biochemist, – UCC CORK , Ireland, Dr Violetta Radosav, former IPPF staff, Romania, LANGUAGE: EN only. 16.00 – 17.30: room A1H1  Kill to Cure? Dead End of Human Embryonic Stem Cells Research, Bioethical, medical and legal challenges to Horizon 2020; MIROSLAV MIKOLÁŠIK MEP (EPP), KONRAD SZYMANSKI MEP (ECR); MARIA PATRAO NEVES MEP (EPP), BASTIAAN BELDER MEP (EFD); Dr David Albert Jones, Director of the Anscombe Bioethics Centre, Oxford, Mariusz Ratajczak, MD. PhD. Pomeranian Medical University in Szczecin, Poland, Roger Kiska, lawyer at Alliance Defending Freedom, Vienna LANGUAGE: EN only 
 
 
20 MARCH 2013: 09.00 – 13.00: room JAN 6Q1 : ONE OF US, The European Citizen Initiative; JAIME MAYOR OREJA (EPP), CARLO CASINI(EPP) and all MEPs involved in the initiative; 09.00  presentation – introduction by Carlo Casini or Jaime Mayor Oreja 09.15 – 9.30 a . m.  “He/she is One of Us” Prof. Pino Noia (Gynecologist, Presidente of Catholic Gynecologist Association, president of “Quercia Millenaria Association”); 09.30-09.45 “He/she is One of Us” prof.ssa Monica Baraona (jurist); 09.45-11.00. General Assembly 1st session: presentation of the situation of every country by the national coordinator (brief report); 11.00- 11.15 coffee Break and press conference; 11.15 – 13.00 General Assembly 2nd session: presentation of the situation of every country by the national coordinator (brief report); LANGUAGE: EN, ES, FR, IT (Jaime Mayor Oreja); III.  LUNCH TIME: sandwich lunch (offered by Anna Zaborska); IV. 15.00- 16.30: room A5E3 Surrogate mothers, gestational carriers: the new form of women trafficking? ANNA ZABORSKA (EPP); Dr Gregor Puppinck, ECLJ, Strasbourg; LANGUAGE: FR Only 
 
 
CUM POTI OBTINE ALOCATIE EUROPEANA PENTRU COPILUL TAU?
 
Anunt important pentru romanii din Italia, pe care-l preluam de la Romanian Global News:
Italia: Cum poţi obţine alocaţia europeană pentru copilul tău?, Luni, 11 Martie 2013 Torino, Italia/Romanian Global News 
 
Indiferent de statul de domiciliu al lucrătorului migrant şi al membrilor familiei sale, acesta are dreptul la prestaţii familiale (alocaţii) din statul în care îşi desfăşoară activitatea (art. 73 din Regulamentul CE 1408/71). Copiii vor beneficia de aceste alocaţii care vor fi oferite de un singur stat sau eventual vor primi o diferenţă de la instituţia competentă din statul care acordă alocaţia mai mare scrie Primaria din torino pe portalul sau in limba romana. IMPORTANT: Înainte de demararea procedurii de obţinere a „alocaţiei europene” persoana care lucrează în mod legal în Italia, trebuie să se intereseze dacă are dreptul de a primi această alocaţie. Aceste informaţii pot fi obtinute de la angajator si de la instituţia competenta din statul respectiv (INPS pentru Italia). Tocmai de aceea este indicata, dar nu obligatorie, începerea procedurii din statul în care lucrătorul migrant îşi desfaşoară activitatea. De alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Unde vă adresaţi? Pentru obtinerea „alocatiei europene” trebuie să vă adresati instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din Romania (AJPS) şi/sau din Italia, la INPS competentă. In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care, la nivel local, este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestaţii Sociale. Astfel, formularul E411 completat va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu în România. Pentru a accesa lista cu datele de contact ale Agentiilor Judetene pentru Prestatii Sociale din fiecare judet al Romaniei dati click aici
 
 
VESTI BUNE DE LA CAN
 
Pe 7 martie 2013 AFR a remis nota alaturata Consiliului National al Audiovizualului privind decizia recenta de a nu ingadui programe pornografice decit intre orele 1 si 5 dimineata. Am dori ca pornografia sa nu fie difuzata de fel, dar salutam acest pas care nadajduim va duce la acelasi rezultat.  
 
 
Către:  Consiliul Național al Audiovizualului , Bd. Libertatii nr.14, sector 5, cod 050706, Bucuresti , În atenţia: D-nei LAURA CORINA GEORGESCU, Preşedinte, Ref: Sancțiuni pentru încălcarea art. 27, alin 2 din Codul audiovizualului, Stimată Doamnă Președinte: Am aflat din presă, recent, că C.N.A. a somat firmele care au ca obiect de activitate retransmiterea prin cablu a programelor TV să respecte prevederile articolului 27, alineatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.  Ca organizație care protejează instituția familiei și reunește părinți preocupați de educația moral-valorică a copiilor, suntem foarte îngrijorați de omniprezența și de accesibilitatea pornografiei în viața de zi cu zi. De aceea, apreciem foarte mult atât atitudinea dvs. fermă, cât și modificarea legislației în sensul restricționării accesului minorilor la programele și filmele pornografice. Vă asigurăm de sprijinul nostru în depistarea încălcărilor prevederilor legale menționate. La fel, contăm pe dvs. în sancționarea cu asprime a celor care se abat de la lege. Cu deosebită consideraţie, Bogdan Mateciuc, Director Executiv 
 
 
VIVE LA FRANCE ET LA GRANDE BRETAGNE– VIVE LA FAMILLE!
Organizatii pro-familie din Franta si Marea Britanie si-au unit fortele impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale in Franta si Marea Britanie. Pe 24 martie, duminica, organizeaza, impreuna, marsuri pentru familie. Rugam pe toti romanii din Paris si Marea Britanie sa participe. Marsul din Londra va incepe la 2 dupa masa in Trafalgar Square in Londra. In aceasi duminica un mars identic va avea loc la Paris de-a lungul lui Champs-Elisees. 
 
 
EXPRIMATI-VA DEZAPROBAREA!
 
Luna trecuta societatea romana a fost bulversata de evenimentele lunii homosexualitatii in Romania. Evenimentul de la Muzeul Taranului Roman a ofensat intreaga natiune. Iata insa ca un tinar roman a publicat un articol in publicatia Kamikaze cerind “moartea” crestinilor “homofobi”. Este un act iresponsabil. Unul din cititorii nostri deja a luat atitudine si a facut plangere penala. Dinsul cere tuturor cititorilor nostri sa faca la fel. Cum? Găsiţi articolul în linkul de mai jos, împreună cu un model de plângere penală. Completati cu datele personale şi trimiteţi prin postă ca scrisoare recomandată la parchet:http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=https%3A%2F%2Fdl.dropbox.com%2Fu%2F105892933%2Fmtr%2FPP%2520Mantzog%2Fpp-Mantog.dochttp://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=https%3A%2F%2Fdl.dropbox.com%2Fu%2F105892933%2Fmtr%2FPP%2520Mantzog%2Fandrei-mantog-Revista-Kamikaze.pdf 
 
 
CONSULTARE PRIVIND REVIZUIREA CONSTITUŢIEI
Repetam anuntul din saptaminile trecute. Ne consulta cu dtra privind revizuirea Constitutiei tarii. Incercam sa convingem Guvernul sa includa in referendul constitutional al acestui an clarificarea definitiei casatoriei. Pe moment definitia e ambigua, Articolul 48(1) afirmind că „(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Cerem ca acest Articol, odata revizuit, să afirme că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educarea şi instruirea copiilor lor.” In plus, cerem ca dreptul părinţilor de a asigura creşterea, educarea şi instruirea copiilor lor să fie declarat ca drept fundamental.  
 
 
Încă din 2006, AFR a făcut demersuri constante pentru protejarea familiei şi a căsătoriei în Constituţie. În 2006 ne-aţi dat 650.000 de semnături în sprijinul amendamentului constituţional menţionat mai sus. Guvernul l-a înaintat atunci Curţii Constituţionale care pe 4 iulie l-a respins deoarece semnăturile nu fuseseră adunate din 21 de judeţe ale tarii cu cel puţin 20.000 de semnături validate în fiecare judeţ. Asta insa nu ne-a descurajat, ci am continuat să promovam familia şi căsătoria. Proiectul constituţional din 2006 a fost primul şi unicul proiect de revizuire a Constituţiei de după 1989 iniţiat de cetăţeni. Toate celelalte au fost iniţiate de Guvern ori politicieni. Pe lângă asta, am lansat Declaraţia de la Timişoara, în 2010, care afirma necesitatea definirii familiei bărbat-femeie în Constituţie. Până în prezent, aproape 10.200 de persoane au aderat la aceasta Declaraţie. [Declaraţia poate fi citită şi semnata aici: http://click.icptrack.com/icp/relay.php?r=21550713&msgid=1746937&act=RW1K&c=585695&destination=http%3A%2F%2Fwww.alianta-familiilor.ro%2Fdecl_timisoara.php
 
 
Ce vă solicităm? Va rugam pe fiecare să ne adresaţi o scurta nota în care să specificaţi daca (1) sunteţi de acord cu revizuirea Constituţiei ca să conţină definiţia căsătoriei bărbat-femeie; şi (2) daca doriţi ca referendumul prevăzut în acest an să includă revizuirea Articolului 48. Ce vom face cu notele dvs.? Intenţionăm să le adresam Guvernului cu prilejul consultărilor pe care le propune cu „societatea civila” pentru revizuirea Constituţiei. Aceste scurte comentarii pot fi scrise la nivel individual (Ion Ionescu, inginer, Iasi); familie (familia Ionescu, Cluj); biserica (parohia Petreşti) ori la nivel de organizaţii sau asociaţii. Trimiteţi comentariile dvs. la adresa noastră electronica office@alianta-familiilor.ro
 
 
CONFERINTA ANUALA AFR
 
Retineti data – conferinta anuala AFR e programata pe 27 aprilie (Sambata) la Bucuresti, la sediul organizatiei „Alege Viata.” Sunteti cu totii invitati. Intrarea a libera, cu rugamintea, insa, de a face o donatie benevola organizatiei noastre. Deja si-au anuntat participarea personalitati proeminente din viata politica a Romaniei, a miscarii pro-familie si pro-vita, cit si personalitati marcante din Uniunea Europeana si Statele Unite. Detaliile le vom anunta odata cu finalizarea pregatirii conferintei. Pina in prezent si-au confirmat participarea un Ministru al Romaniei si un fost Ministru al Slovaciei. Inca asteptam confirmari din partea altor personalitati proeminente. 
 
 
Bogdan MATECIUC, AFR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *