LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Apa Tămăduirii şi monstruleţul Death

Share

Duhuri ale înfricoşării, cine vă îngăduie să vă strecuraţi în viaţa noastră? Pentru că, oricât de viclene aţi fi, vă trebuie un consimţământ (înşelarea merge doar până la o vreme), aşa cum o ispită necurată are nevoie de învoirea celui vizitat, ca să-l poată cotropi mai departe…

De câte ori copiii voştri se trezesc noaptea speriaţi, povestind de un mostruleţ cu dinţii rânjiţi? Cine să fie oare?!

Astăzi, de Izvorul Tămăduirii, l-am recunoscut în „surpriza” care însoţea gazeta matematică, distribuită clasei a doua, deci unor copii care nu au discernământ, nici înţelegere a unor simboluri magice periculoase. Era mulajul unui demon, pe care scria clar, pe româneşte, Death. Adică moarte. Mi-am permis să traduc pentru bunicile care încă mai au putere să-şi ia nepoţii de la şcoală, având grijă să-i împărtăşească şi să facă rugăciunea de seară cu ei, deşi la vremea lor, ele au învăţat doar rusă, franceză şi latină. Pe mulţi copii, sămânţa credinţei, aruncată de bunici îi pune pe Cale. Poate că pentru ele, George Pruteanu cerea traducerea oricărui cuvânt englezesc, care implica o relaţie de comunicare între români.

Şi iată, prin acest viciu de consimţământ, prin necunoaşterea traducerii unei vorbe, monstruleţul Death cu dinţii rânjiţi şi cap de schelet se strecoară în casele noastre, chiar în ziua când, un membru al familiei s-a învoit de la serviciu şi a stat mult la coadă, ca să ne aducă într-o butelie de preţ, Apa Tămăduirii!

Poate sta apa sfinţită sub acelaşi acoperiş cu mostruleţul Death?!

Sărmane învăţătoare, păcălite să distribuiţi gazeta matematică pentru clasele mici, de ce n-aţi cerut acordul mamelor? Cele mai multe sunt credincioase, n-ar face faţă vitregiei vieţii fără Hristos, chiar dacă n-au vreme să controleze ce idoli ai consimţirii la rău aduc copiii lor în ghiozdane…

Dacă ţi-a căzut în mână monstruleţul Death, ai curaj şi priveşte-l, oricâtă scârbă te-ar cuprinde. Subliminal, el spune copilului tău:

-Batjocoreşte-i pe toţi! Fă-le viaţa un iad! (chiar şi ţie, bunică, mamă, învăţătoare, colegă de clasă) Visează-mă şi înfricoşează-te! Nu te mai ruga! Eu sunt cel mai tare, sunt prietenul tău, cafteşte-i pe toţi! Urâtul este mai puternic decât frumosul, alege-mă! Sunt stăpânul tău. Faci ce-ţi spun eu, altfel eşti dead! Înjură! Masturbează-te! Violează, Ucide.

Precoce, aşa cum se începe studiul unei limbi străine sau a unui instrument a cărei cunoaştere să însoţească folositor viaţa unui copil, monstruleţul Death a început azi antrenamentul cu copiii de clasa a doua (cine îl strecoară oare pe lângă cele mai nevinovate reviste?). Oare cât timp îi va lua ca să-i supună şi ultimului său comandament?!

Copile drag, în orice clasă ai fi şi oricât de avansat ar fi stadiul în care l-ai urmat pe monstruleţul Death, cu siguranţă ai aflat că, prin Înviere (parcă ai fost şi tu pe-acolo, în Noaptea aceea), Iisus a biruit moartea. Din ea face parte şi monstruleţul Death, aşadar, cine e mai puternic? De cine ne vom înfricoşa?!Am copiat o înţelepciune a părintelui Dumitru Stăniloae:

“Singură Învierea ne deschide perspectiva scăpării de fatalitatea naturii care duce la moarte, deschide un plan demn de noi şi de năzuinţele noastre; iar odată cu aceasta, perspectiva unei tot mai adânci sensibilităţi şi delicateţi. Numai învierea ne va scăpa de lupta greşită pentru a ne asigura o existenţă efemeră, cu preţul profitării de alţii, cu preţul unor imaginare experienţe de împlinire prin plăceri, prin orgolioase şi găunoase realizări.”

În orice clasă ai fi, copile drag, e cazul să alegi. Şi foloseşte apa tămăduirii (cu siguranţă, cineva din familia ta a adus-o), ţâşnind azi în toate bisericile, parcă din chiar Izvorul binecuvântat de Maica Cerească, pentru a te vindeca de patima faţă de care, până acum ai fost nepăsător.

Îngerii să-ţi fie aproape!

Elena FRANDES

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *