LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

După un an de preoție…

Share

În urmă cu câtva timp am împlinit un an de când am fost hirotonit preot de Înalpreasfințitul Părinte Tefoan în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Nu e ușor să fac un bilanț, pentru că am trăit multe momente fericite și unele de adâncă tristețe… Cert este că viața mea și a familiei mele s-a schimbat mai mult decât aș fi crezutatunci!

Am slujit, m-am rugat, am scris, am învățat, m-am bucurat și m-am întristat.

Am miluit și am păcătuit.

Am botezat, am cununat și am înmormântat.

Am predicat și am ascultat.

Am spovedit.

Pe unii i-am bucurat, iar pe alții i-am dezamăgit. Pe unii i-am înveselit, pe alții i-am supărat.

Mi-am umplut sufletul cu cei pe care i-am avut în față, la biserică, și mi l-am golit pentru cei care încă îl mai caută, pierduți, pe Dumnezeu.

Mi s-au cerut binecuvântări pe stradă și în magazine, de către cei ce au văzut în fața lor unpreot/părinte, și tot aici, am fost persiflat, înjurat sau îngânat, pe față sau pe la spate, de cei ce n-au văzut decât un popă.

M-am rugat pentru cei ce mi-au cerut să mă rog pentru ei și m-am bucurat să știu că sunt oameni care se roagă pentru mine.

Una peste alta, am învățat, că oricât de mare, de bun, și de inteligent sau oricât  de mic, de rău și de neînsemnat te-ai socoti în viața de zi cu zi, atunci când ești în prezența lui Dumnezeu, în fața Sfântului Altar, și o furnică e mult mai mare decât tine…

Am fost hirotonit în urmă cu un an, cu ajutorul lui Dumnezeu alții vor urma, dar preotdevin în fiecare zi…

Spor în toate cele bune!

Pr. Andrei

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *