LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Înaintea Domnului

Share

În urmă cu câteva zile am fost cu toţii martorii unui fenomen astronomic inedit care a surprins cu apariţia sa chiar şi pe cei care prin natura profesiei lor erau obligaţi să informeze  opinia  publică despre eventualitatea unui pericol .

Din fericire  doar o mică parte a locuitorilor planetei noastre l-a simţit  cu adevărat în plină desfăşurare dar a fost de-ajuns pentru că a reuşit să ne sperie pe toţi.  Am văzut ce stricăciui a provocat  explozia acelui fragment de materie extraterestră care de altfel s-a produs la o distanţă considerabilă de pământ dar ce s-ar fi întâmplat oare dacă ne-am fi pomenit cu o ploaie de meteoriţi?

Ca tot ce vine din cer şi corpul în cauză a adus cu el spaime şi nelinişti ,a răscolit orgolii,a dezvelit angoase şi cum era de aşteptat a trezit interesul tuturor. Cei care îşi pun speranţa în capacitatea oamenilor (fie ei şi savanţi de renume mondial ) de a explora  Universul având ca scop obţinerea de informaţii pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente  neplăcute sunt revoltaţi deoarece omenirea a investit în acest scop fonduri uriaşe iar rezultatele confirmă de fiecare dată incapacitatea ei de a se apăra folosind metode şi mijloace proprii. Cu toată aparatura scumpă şi ultrasofisticată nimeni n-a prevăzut nici n-a elaborat vreun sistem de protecţie civilă în caz de pericol aşa încât ni se confirmă o dată mai mult cuvintele Mântuitorului care numea astfel de savantlâcuri arogante  –  nebunia înţelepciunii omeneşti .

Au fost lansate scenarii şi ipoteze în care o mare putere mondială ce-şi tot pune spionii să se uite pe geam în ograda Lui Dumnezeu  ar fi încercat o contraofensivă în stilul deja binecunoscut dar, cum era de aşteptat, efectul a fost cel produs de spargerea unui  balon de săpun . Replica de contracarare pe care şi-au dorit-o mai ales belicoşii dar pe care n-au avut timp nici mijloacele necesare  s-o poată aplica s-a insinuat totuşi în mintea unora ca argument în a răspunde cu rău oricărei “iniţiative”a Domnului.

Poate ne-a trimis un “răvaş” să ne mai aducem aminte că suntem totuşi oameni legaţi de pământ şi când privim în sus trebuie s-o facem pentru a-I mulţumi şi a-L slăvi : “Cât de minunate sunt lucrurile Tale,Doamne, toate cu înţelepciune le-ai făcut!”. Poate ar trebui să ne dezmeticim din îngâmfarea pe care ne-o dau cuceririle ştiinţei şi să  nu uităm că stăm cu nevrednicie înaintea Lui Dumnezeu  căutând în Univers alte planete pe care să le populăm  ca după o seamă de ani să le părăginim şi pe acelea . Sau poate a vrut să vedem cât suntem de neputincioşi dacă numai un bolovan a reuşit să anuleze toată ştiinţa şi trufia omenească . Faptul că un asteroid a trecut îngrijorător de aproape de planeta noastră şi totuşi ne-a privit şi a plecat mai departe nu ne arată mila Domnului  ?

Dar militărosul ştie una şi bună : să ochească tot ce mişcă mai ales dacă vine de sus. El e mare şi tare de aceea ,blindat cu gloanţe şi rachete ,stă înfipt sfidător cu cizmele în pământ şi cu mâinile pe trăgaci aşteptând prilejul să-şi arate vitejia. Cum să intre pe teritoriul lui un corp ceresc şi să facă artificii iar lui să nu-i ceară voie? Nici măcar n-a avut ocazia să-i schimbe traiectoria poate l-ar fi făcut să  cadă la vecini. Ce-o să creadă ceilalţi colegi de dincolo de…că el n-are cu ce să lupte ?

Celălalt segment de muritori, la fel de surprins (doar nu cade în fiecare zi un meteorit pe pământ) e mai înclinat să-şi ţină firea pentru că oricum nu poate schimba cursul evenimentelor şi lasă totul în voia Domnului. Aceştia preferă să-şi explice fenomenul din prisma celui care-şi cunoaşte limitele şi să se roage. Dinaintea feţei Domnului nimeni nu se poate ascunde.  “De mă voi sui în cer Tu acolo eşti ;de mă voi coborî în iad,de faţă eşti ! “

După ce s-a consumat “accidentul”care a făcut ţăndări ferestrele clădirilor din zonă şi a băgat în boale un sfert din populaţia globului minţile neobosite aflate în cele trei colţuri importante ale pământului au căzut de acord să studieze serios problema şi fiecare să vină cu o soluţie viabilă stabilind ,de comun acord ,câteva obiective :

                        – Dacă mai apare ceva pe câmpul nostru vizual trebuie neapărat distrus .

– Dacă un corp ceresc este prea mare şi nu-l putem distruge,să-l deviem schimbându-i traiectoria făcându-l să cadă eventual în ţările din  lumea a treia şi apoi să-l recuperăm.

          Cine ia partea leului din asteroizii care ar cădea pe pământ şi sunt plini de metale preţioase folosite în construcţia de nave spaţiale ,etc.-         

Aşadar,păzea asteroizi,comete,meteoriţi şi ce i-o mai da în gând cerului să ne trimită că vine astronautul cu bomba atomică !

 Adio şi salariilor mărite ,pensiilor,alocaţiilor pentru copii  –   altă prioritate avem acum! Trebuie să contribuim şi noi măcar financiar dacă tot n-avem idei că la toţi ne arde cămaşa. Că dacă mai pică vreun meteorit n-o să mai aibă cine să adune cioburile,aşa că mai bine stăm cuminţi în banca noastră şi nu mai revendicăm nimic.

 Or mai fi protocoale încheiate între părţi şi obiective de îndeplinit  dar lăsând la o parte grija deosebită faţă de vieţile noastre neînsemnate  se pare că aceste pietricele sunt adevărată mană cerească pentru oamenii cu bani care deja le achiziţionează. Dar cum satisfaci cererea dacă oferta este prea mică? Probabil în viitorul apropiat vom fi martorii unor strategii mai bine puse la punct pentru a face ca ploile de meteoriţi să cadă acolo unde vrem  şi când vrem.La urma urmelor aşa cum luăm petrol din Irak,diamante din Afganistan , sare din mare … putem să luăm şi ceva din cer că nu-i mare lucru. Doar nu-s puse acolo aşa de florile mărului ci,pentru folosul omenirii intreprinzătoare. Dar dacă greşesc ăştia calculele şi în loc să pice meteoriţii acolo unde au stabilit or să  cadă pe capul nostru? Şi dacă mişti o pietricică nu stârneşti avalanşa ? Ce-o fi vrut să spună Evanghelistul cu : “,,, şi puterile cerului se vor clătina” ?

 “Ce folos , ce folos      

   Minte fără de Hristos ”  .

Tudora Luca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *