LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

La Moeciu, in inima vesniciei

ShareSplendoare, dăruire şi cenaclu de pace!Cum am putea acum, la câteva zile după evenimentele de la Moeciu de Sus să spunem câteva cuvinte frumoase, având în vedere cele ce s-au întâmplat timp de două zile, la Adunarea Gernerală a Studiourilor Radio Trinitas.
Cel mai simplu, cel mai firesc şi cel mai bine ar fi să punctăm prin câteva idei aceast moment de sublim spiritual, lăsând ca dumneavoastră, aşa cum vă cunoaştem buni la inimă, să tregeţi singuri concluziile care se cuvin.

1. Participarea a fost una de excepţieÎ.P.S. Laurenţiu Streza Mitropolitul Ardealului, Domnul Ministru Secretar de Stat Adrian Lemeni, Cons. Patriarhal Nicolae Dascălu, Director Programe Ciprian Olinici şi alte personalităţi ale bisericii noastre.

2. Împreună cu Părintele Protopop Stavrofor Gheorghe Colţea şi cu minunatul nostru om de conştiinţă creştină Dir. Ciprian Olinici am făcut toate eforturile pentru o organizare adecvată şi pentru o şedere plăcută a tuturor participanţilor la acest simpozion şi la cele două seri de concert ale Cenaclului Lumină Lină. 

3. S-au discutat perspectivele de dezvoltare şi eficientizare a programelor Radio Trinitas, felul în care pe viitor trebuie să găsim soluţii cât mai optime spre a câştiga atenţia publicului larg. În acest sens Dl. Dir. Ciprian Olinici a făcut o evaluare exactă şi competentă a momentului prin care trec studiourile Radio Trinitas din ţară şi a adus soluţii precise pentru ca emisiunile noastre să progreseze în viitor. În ceea ce priveşte Sibiul, cât de repede se va trece la o mai puternică implicare a studioului nostru în grila de programe naţionale, un fapt necesar şi dorit de radioascultătorii din întreaga ţară.


4. Părintele Protopop Savrofor, excepţionala noastră gazdă, a fost ca de obicei la înălţime, grijuliu cu toată lumea, mereu gata de sacrificiu pentru ca toţi participanţii să se simtă deosebit.5. Pentru merite deosebite şi contribuţie eficientă la împlinirea activităţilor misionare-filantropice ale Patriarhiei Române, dar şi pentru întreaga sa activitate pastorală, protoierească şi duhovnicească Părintele Protopop Stavrofor Gheorghe Colţea a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul Patriarhal „Sfinţii Constantin şi Elena”. Distincţia a fost înmânată de Părintele Consilier Patriarhal Nicolae Dascălu.


6. Mitropolia Ardealului a oferit în semn de omagiu acte speciale de cinstire, pentru calitatea misionară-duhovnicească deosebită şi harismatică a activităţilor desfăşurate pe parcursul ultimilor ani următorilor:
– Părintelui Director General Nicolae Dascălu
– Domnului Director Ciprian Olinici
– Domnului Director Tehnic Sorin Chivulescu
-Redactor Şef Bucureşti Diac. Teodor Gradinaciuc
-Redactor Şef Iaşi Pr. Bogdan Ţifrea
– Redactor Şef Craiova Pr. Marius Resceanu
– Redactor Şef Sibiu Pr. Cătălin Dumitrean

7. În cele două seri s-au desfăşurat două concerte excepţionale ale Cenaclului Lumină Lină. Într-o formulă aprope nouă şi realmente calitativă au avut loc momente de mare înălţare sufletească, cu poezie şi cântec, primite cu mult entuziasm de participanţi. Concertele însumate au avut aproape 12 ore, ceea ce înseamnă un nou record pentru activitatea noastră. Remarcăm felul în care s-au produs Grupul din Craiova, Radu Casiean, Alexandru Iuga, Lurenţiu Topală, Cătălin Sava, şi toţi ceilalţi. Au răsunat nenumărate cântece româneşti de mare valoare, piese de calitate din repertoriul Cenaclului Flacăra şi poezii superbe, recitate de doamna Lidia Popiţa Stoicescu. 

Moeciu a fost un vis împlinit, o stare de spirit care se cere obligatoriu repetată şi valorificată!
Mulţumim Moeciu!
Mulţumim Părinte Protopop!
Mulţumim gazdelor încântătoare şi ospitaliere de la Pensiunea Crăiasa Muntelui!
Mulţumim Radio Trinitas!
 
 
Catalin Dumitrean
 
dumitreancatalin@yahoo.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *