LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

La o voroavă cu George Crasnean, jurnalistul care a fost de 71 de ori în Muntele Athos

Share

După lungi corespondențe, m-am bucurat nespus să-l pot întâlni personal pe dl. George Crasnean la expoziția sa de fotografie athonită de la Timișoara. Aș fi putut spune că am fost la vernisajul expoziției, dar termenul vernisaj e prea pretențios și afectat pentru cele ce s-au întâmplat acolo. De aceea am numit postarea de față: La o voroavă cu George Crasnean. Adică, simplu, la un pahar de vorbă, punctat în răstimpuri cu câteva bijuterii psaltice oferite de corala “Aletheia” condusă de Pr. Dr. Nicolae Belean.

Fără manierism și emfază, dl. George a vorbit celor prezenți, pe marginea fotografiilor expuse, simplu, dar cu însuflețire, amintind de fapte minunate, de locuri sfinte și oameni curați. Mirean căsătorit, dar cu barbă călugărească, cu ochii verzi calzi, pătrunzători, volubil și spontan, rotofei dar deloc molatic, dl. George Crasnean e o adevărată enciclopedie athonită. A văzut și a trăit minuni. Iar dacă ar scrie toate întâmplările cu părinți îmbunătățiți pe care le-a auzit, ar putea scrie câteva noi paterice athonite. A publicat nenumărate articole despre Muntele Athos și nu are de gând să se oprească. A fost de 71 de ori în Sfântul Munte și, cu mila Maicii Domnului, va mai merge.

Nu te poți ocupa de Sfântul Munte Athos fără să ții seama de contribuția enormă pe care a adus-o dl. George Crasnean la o mai bună cunoaștere a viețuirii athonite printre ortodocșii noștri, așadar, cu smerit gând, mă înclin!

Laurențiu Dumitru
Editor Blogul Sfântul Munte Athos

Foto: Laurențiu Dumitru
Texte semnate de George Crasnean si publicate pe acest blog găsiți urmând tag-ul:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *