LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Leacul fiecărui învingător

Share

Hristos vrea ca noi să stăm față în față cu iubirea veșnică. Să Îl privim cum replămădește întreaga făptură. Să luminăm ca flacăra iubirii. Să batem la ușa adevărului. Să conducem toate relele departe de inima noastră.

zzzzzzzzzzzzziomiomcoim

Fără iubire, plutim în derivă. Norii din viața noastră nu aduc doar furtună, ci colorează cerul impecabil. Dincolo de Timp, nu e decât iubire. Nădejdea înseamnă să crezi în lumină, chiar dacă încă este întuneric în jur. Nimic nu poate distruge lumina iubirii, nici măcar moartea. Fiecare înger de lumină vine cu mesajul divin să nu ne descurajăm.

Ura este o molimă ce ne transformă în monștri, iar leacul tămăduitor este iubirea. Pentru a păstra lumina, este nevoie de mult curaj. Fiecare învingător a luat în prealabil leacul. A citit Cartea și s-a îndrăgostit de Autorul ei. A lăsat în urmă trecutul plin de ură și a acceptat să piardă ceea ce i se părea că are. S-a dezvățat de iubirea perisabilă și acest fapt i-a adus vindecarea. A crezut până la final în victoria luminii. A devenit de nerecunoscut pentru vechii camarazi, care pierduseră lumina și se reîntunecaseră. Fiecare învingător este recunoscător Celui ce i-a dat leacul. Fără Leac, cu toții murim.

Ofensiva aeriană a iubirii împotriva indiferenței nu trebuie amânată. În acest război, noi ne iubim dușmanii și Hristos biruie în noi, împotriva propriei noastre degringolade și nepăsări. Este o ofensivă de schimbare a minții. Nina Berberova zicea să nu căutăm jucării, ci mai degrabă sensul vieții. Aparenta prosperitate poate deveni arma letală din interior. Etica progresistă este cel mai mare detonator intern, deturnând iubirea dinspre Persoane spre obiecte.

Este surprinzător cât de multe false idei reușesc să supraviețuiască în mintea noastră, întunecându-o. Adevărul este leacul împotriva falsității. Euharistia este medicamentul împotriva dezintegrării, este suprema Mulțumire. Credința în victorie este speranța celui curajos. Fiecare învingător s-a vindecat în prealabil de frica de a eșua, a învins ispita supremă. Fiecare biruitor se pregătește să reprimească Leacul și să devină un străjer al iubirii.

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *