LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Pasapoarte edenice

Share

Vom protesta spontan impotriva rautatii si vom incerca imbunarea rautaciosului. Ne vom ruga pentru minte inteleapta si inima pasnica. Vom inmulti liturghiile, vom sesiza miracolele pe care le ignoram pana acum, vom fi mai aproape de lumina. Daca prostestam impotriva rautatii, daca nu devenim complicii ei, daca iesim din indiferenta; atunci ne convertim la crestinism.

Si vom citi altfel Cuvantul divin, vom psalmodia lin. Vom pretui fiecare pagina scrisa pe suflet cu sange. Vom iubi linistea si vom evita laudele aglomerate. Avem nevoie de simplitate, de rugaciune si de har. Energiile divine vor erupe din preaplin pentru ca botezatii sa devina oglinzi ale credintei. Nu e o poveste, nu e un basm, e o realitate aflata in imediata noastra apropiere.

Liturghie, Euharistie, Taina; coordonatele indispensabile ale unui crestin. Fuga de inventiile eterodoxe este o conditie a pastrarii echilibrului duhovnicesc. Nu vrem senzatii asiatice, nu dorim avantaje atlantice, ci doar pasapoarte edenice.

Vom regasi astfel harul primit la botezul din apa si din Duh. Viza pentru eternitate e permanenta, nu e sezoniera. Christul nostru si-a dat viata ca noi sa avem aceste legitimatii ale Invierii. Mesia ne daruieste aceste chei miraculoase, sa nu le aruncam in noroi, sa nu le pierdem din neglijenta. Pasaportul pentru Rai ne asteapta. E gratis. Nu poate fi luat prin mita. Nu poate fi falsificat. Nu poate fi instrainat. Poate fi obtinut mai usor daca avem chemare din partea sfintilor.

Marius Matei

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up