LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Viata ca un psalm (VII)

Share

Daca mintea e o simfonie, Cine e Dirijorul?

 

Postul ne ofera capacitatea de a recunoaste indiciile, minunile si valorile. Sunt multumit de casa mea, nu tanjesc dupa cea a vecinului. Frustrarea provine adesea din incalcarea celei de a IX-a porunci din Decalog. Nu imi doresc ceea ce nu am. E pacat sa nu ma bucur de ceea ce Dumnezeu mi-a oferit (ca un copil suparat, ce asteapta mereu alte cadouri de la parinti). Mintea este ea un metal murdar, dar prin slefuire devine aur.

 

Daca vei oferi bomboane unui mut, el va simti dulceata bomboanei, dar nu ti-o va putea descrie. Asa e si cu linistea oferita de Creator. Micul secret e dezvaluit de Ecclesiast: Impermanenta (nimic lumesc nu dureaza). E nevoie de multa rabdare. Evanghelia ne invata compasiunea: supravietuirea celor mai binevoitori oameni.

 

Si totusi, de ce suntem nefericiti?!

 

Pentru ca numai o minte echilibrata / disciplinata cheama bucuria adevarata. Nivelul de baza: bunavointa iubitoare. Rodul: Experienta duhovniceasca schimba / transforma mentalitati. Biserica este laboratorul mantuirii (clinica, adapostul). Ma rog sa fiti fericiti, sa aveti parte de bucurie si de pace mesianica.

 

Pe vremea pustnicului Nicodim, bolnavii se vindecau cand ajungeau la manastirea Tismana (atat de mare era credinta lor). Cat de mari sunt si azi binefacerile Mirelui Iisus Hristos pentru Biserica – Mireasa! Iisus Hristos Mirele salasluieste in sufletele noastre. Nu ii dam loc (satisfactie) celui rau intre noi. Nu deznadajduim in boala (sfintii ne ajuta mereu).

 

Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu este de ajuns!… (repetam la fiecare luminare baptismala). Osanditi intunericul pe fata! Intelegeti care e voia lui Dumnezeu. Fiti darnici, in numele Mirelui Iisus Hristos! Fiti ravnitori, asemenea Maicii Domnului! Urmati pilda iubirii Mirelui!

 

 

Marius MATEI

marius.matei@lumeacredintei.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *