LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Drumul spre calendar: Din dragoste pentru Părintele Arsenie

Share

Cu umilele sale puteri. Studioul Radio Trinitas din Sibiu a realizat meircuri, 11 Ianuarie 2012, prima sa emisiune omagială dedicată marelui duhovnic român, Părintele Arsenie Boca. Emisiunea s-a dorit un început de drum, în premieră la postul de radio al Patriarhiei Române, care să vină în sprijinul zecilor de iniţiative şi campanii mediatice legate de canonizarea posibilă a Părintelui Arsenie Boca.

Cu acest prilej, aducem la cunoştinţă următoarele: – Respectul nostru şi solidaritate duhovnicească cu toţi cei care până acum au încercat să vorbească la modul obiectiv şi evlavios despre Părintele Arsenie. – Iniţiativa noastră are un caracter inedit numai în contextul mediatic oficial al emisiunilor Trustului de presă Basilica al Patriarhiei Române. – Suntem recunoscători celor care, din mare respect pentru personalitatea Părintelui Arsenie au dus o muncă laborioasă, implicată şi plină de argumente pentru demonstrarea vieţii pline de sfinţenie a Părintelui Arsenie (filme documentare, articole, conferinţe, convorbiri etc.) În urmă cu câteva zile, pe acest blog, v-am adus rugămintea de a ne sprijini în demersul nostru, pe noi, redactorii Studioului Radio Trinitas din Sibiu, beneficiind de faptul că Părintele Cătălin Dumitrean Redactor-Sef al Studioului Radio Tinitas Sibiu, are oportunitatea realizării unor emisiuni radiofonice cu difuzare în întreaga ţară, şi sub auspiciile oficiale ale Patriarhiei Române.

Mulţumim tuturor celor care, din dragoste pentru Părintele Arsenie ne-au trimis cuvinte frumoase, argumente fericite privind sfinţenia părintelui şi sugestii de calitate. Considerăm însă, că toată zbaterea entuziastă a credincioşilor români, pentru canonizarea părintelui, nu poate avea nicidecum un efect nefericit. Din păcate, unii dintre cei care îl iubesc foarte mult pe Părintele Arsenie, au cultivat în ultimii ani ideea că Patriarhia Română şi unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, nu îmbrăţişează în totalitate canonizarea marelui duhovnic ardelean. Ba mai mult, dintr-o prudenţă exagerată şi dintr-un impuls cu valenţe posesive în ceea ce priveşte memoriei Părintelui Arsenie, s-a afirmat ideea, că însuşi Părintele Arsenie, din înălţimea Împărăţiei Cerurilor împiedică propria sa canonizare, sub pretextul că noi, poporul de rând, nu merităm acest lucru şi că nu am fi pregătiţi cu vrednicie pentru o astfel de canonizare. Astfel de idei aberante nu fac nimic altceva decât să diminueze prestigiul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să aducă umbre în dragostea ierarhilor noştri faţă de popor şi să semene confuzii valorice în ceea ce priveşte implicaţia sfinţilor din cer pentru cei de pe pământ. Deşi s-a scris mult despre Părintele Arsenie, există încă foarte puţine fapte concrete şi demersuri oficiale pentru a demara iniţiativa canonizării părintelui.

De undeva trebuie să se reînceapă aceasta drum şi credem că totul se poate face concret numai şi numai cu sprijinul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române. Este nevoie de un nucleu de ierarhi şi de teologi, cu acces la Sfântul Sinod care să înceapă să colecteze toate aceste dovezi şi să stopeze entuziasta risipire a celor care vorbesc şi scriu cu dragoste aleasă de Părintele Arsenie.

Credem că s-a ajuns în etapa în care e timpul să vorbească documente oficiale. În acest sens, vă aducem la cunoştinţă că am aflat deja de câteva iniţiative oficiale, despre care însă, în momentul de faţă, nu avem noi calitatea de a vorbi, dar pe care le veţi recunoaşte în scurt timp la modul cel mai concret. În acest sens, emisiunile începute la postul de Radio Trinitas, vor încerca să cuprindă cât mai multe argumente, informaţii, glasuri autorizate, care să demonstreze treptat, în acest cadru organizat şi oficial sfinţenia Părintelui Arsenie. Ele rămân argumente solide în dosarul canonic al Părintelui Arsenie şi se vor adăuga multiplelor documente realizate de toţi aceia care au scris şi au întărit prin mărturisirea lor publică sfinţenia acestui mare duhovnic român.

Mulţumind Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce ne dăruieşte, vă cerem răbdare, sprijin sufletesc şi documentar şi să rămâneţi în aceeaşi condiţie mărturisitoare, smerită şi plină de dragoste pentru Biserica Ortodoxă Română.

 

Redactorii şi colaboratorii studioului Radio Trinitas Sibiu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *