LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Pr. Zaharia Zaharou: Ce înseamnă Marea Iubire a lui Dumnezeu!

Share

În câteva cuvinte pline de Har părintele Zaharia Zaharou ne explică obârșia noastră divină, ne convinge despre marea iubire a lui Dumnezeu pentru OM – creația Sa cea mai de preț. Adesea pentru lucruri mici și chiar meschine ne îndepărtăm de o comoară atât de mare, de lucruri atât de mărețe și veșnice. Dar să vedem cine suntem cu adevărat, cine putem deveni alături de Hristos, călcând pe urmele LUI:
Domnul nostru Iisus Hristos, prin întrupare și jertfa Sa, a desăvârșit un Trup pe care l-a înzestrat cu toată puterea, virtutea și slava Lui, pentru ca mădularele acestui trup să devină „părtașe dumnzeieștii firi” (cf.2 Petr. 1, 4).
Într-un singur act veșnic, a îmbrățișat întreaga ființă în nemărginirea Sa: cerul și pământul și cele mai de jos ale pământului.
Singura pricină a acestei aducătoare de mântuire pogorâri în străfundurile iadului a fost dragostea Lui mai mare, după cum mărturisește însăși sfânta Sa gură: „mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15, 13).
Prin jertfa Sa, Hrisos l-a îndreptățit și pe Dumnezeu și pe om.
Ca Dumnezeu și om L-a îndreptățit pe Dumnezeu arătându-Și dragostea până în sfărșit pentru făpturile Sale înțelegătoare.
Căci nu numai Tatăl „pe Însuși Fiul Său nu L-a cruțat ci L-a dat morții pentru noi toți” (Ioan 3, 16) și neîndoielnic ne-a dat „toate împreună cu El” (Rom. 8, 32), ci și Fiul a primit de bunăvoie să-Și dea viața.
Hristos l-a îndreptățit și pe om pentru că a dat pildă de ascultare AȘA ÎNCÂT TOT CEL CE CALCĂ PE URMELE PAȘILOR LUI SĂ FIE ȘI EL PRIMIT DE „Tatăl duhurilor” (Evr.12, 9) ca fiu și fiică și să trăiască veșnic.
Prin urmare, iubirea mai mare a lui Hrisos a desăvârșit în această lume Trupul noii zidiri, poporul ales, Biserica cea neprihănită (cf. Ef. 5, 27).

Colecția CRINII ȚARINII – Merinde pentru monahi – Arhm. Zaharia Zaharou
Editura Nicodim Caligrafu – Sfânta Mănăstire Putna 2012

Pentru o înțelegere mai bună a acestui articol vă recomandăm citirea celor postate inainte și ptr care aveți aici link-urile in ordinea lor:

1). Care-i calea ce duce la fericire?

2). Calatoria spre cele de jos ne salveaza!

3). ESENTA POCAINTEI SI A LUCRARII DUHOVNICESTI

4. Ce legatura poate fi intre ura de sine si iubirea adevarata?

 

Sursa: catehetica.ro Ce inseamna Marea Iubire a lui Dumnezeu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up