LOADING

Type to search

Un an fara Parintel NIL de la MARCUS

Marii duhovnici ai neamului

Un an fara Parintel NIL de la MARCUS

Share
În data de 25 noiembrie 2013, de sărbătoarea Sfintei Muceniţe Ecaterina s-a împlinit  un an de la mutarea la cele veşnice a Părintele duhovnic al Mânăstirii MĂRCUŞ din Covasna, Ieromonahul NIL EFRIM.
În prezenţa a peste 150 de credincioşi,  Duminică 24. noiembrie 2013 la ora12,30 la Sfânta Mănăstire MĂRCUŞ s-a făcut slujba parastasului la împlinirea unui an de la plecarea la Dumnezeu a marelui duhovnic  covăsnean cunoscut cu numele dePărintele NIL.  Slujba a fost săvârşită de Părintele Nicolae MUNTEANU din partea mânăstirii Mărcuş alături de Părintele Traian CIOLAN din Teliu.

Maica Stareţă Serafima COMŞA a organizat această manifestare de pioasă aducere aminte şi pomenire la Dumnezeu a celui care a slujit atâţia ani cu devotement şi abnegaţie pe dealul Mărcuşului. De aici cuvantul acestui duhovnic a fost auzit de cei din zonă, dar şi de mulţi fii duhovniceşti din ţară şi chiar din străinătate. Printre cei ajutaţi de Părintele Nil numărându-se creştini români, maghiari şi de alte naţionalităţi.

Părintele NIL a iubit mult copiii… Pentru aceasta aici s-a înfinţat o asociaţie.Asociaţia de Binefacere “Sfânta Iustina” a fost înfiinţată în cadrul Sfintei Mănăstiri Mărcuş din jud. Covasna, în scopul adăpostirii fetiţelor orfane sau abandonate de părintii lor în maternitate. Casa familială a început a fi construită din anul 2001 de cătreMaica Stareţă Serafima COMŞA (37 de ani) cu sprijinul nemijlocit la Părintelui NIL Efrim.

Pentru cei ce l-au cunoscut a fost o grea pierdere, dar şi o alinare pentru că de acolo de Sus, Părintele NIL ne ajută mai mult şi mai repede. Toţi ce s-au rugat la dânsul, au primit ajutor imediat. 

“Cu rugăciunile Părintelui NIL, Doamne mântuieşte-ne pe noi păcătoşii !”

 
 
Matei SCHINTEIE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *