LOADING

Type to search

Marii duhovnici ai neamului

Un an fara Parintel NIL de la MARCUS

Share
În data de 25 noiembrie 2013, de sărbătoarea Sfintei Muceniţe Ecaterina s-a împlinit  un an de la mutarea la cele veşnice a Părintele duhovnic al Mânăstirii MĂRCUŞ din Covasna, Ieromonahul NIL EFRIM.
În prezenţa a peste 150 de credincioşi,  Duminică 24. noiembrie 2013 la ora12,30 la Sfânta Mănăstire MĂRCUŞ s-a făcut slujba parastasului la împlinirea unui an de la plecarea la Dumnezeu a marelui duhovnic  covăsnean cunoscut cu numele dePărintele NIL.  Slujba a fost săvârşită de Părintele Nicolae MUNTEANU din partea mânăstirii Mărcuş alături de Părintele Traian CIOLAN din Teliu.

Maica Stareţă Serafima COMŞA a organizat această manifestare de pioasă aducere aminte şi pomenire la Dumnezeu a celui care a slujit atâţia ani cu devotement şi abnegaţie pe dealul Mărcuşului. De aici cuvantul acestui duhovnic a fost auzit de cei din zonă, dar şi de mulţi fii duhovniceşti din ţară şi chiar din străinătate. Printre cei ajutaţi de Părintele Nil numărându-se creştini români, maghiari şi de alte naţionalităţi.

Părintele NIL a iubit mult copiii… Pentru aceasta aici s-a înfinţat o asociaţie.Asociaţia de Binefacere „Sfânta Iustina” a fost înfiinţată în cadrul Sfintei Mănăstiri Mărcuş din jud. Covasna, în scopul adăpostirii fetiţelor orfane sau abandonate de părintii lor în maternitate. Casa familială a început a fi construită din anul 2001 de cătreMaica Stareţă Serafima COMŞA (37 de ani) cu sprijinul nemijlocit la Părintelui NIL Efrim.

Pentru cei ce l-au cunoscut a fost o grea pierdere, dar şi o alinare pentru că de acolo de Sus, Părintele NIL ne ajută mai mult şi mai repede. Toţi ce s-au rugat la dânsul, au primit ajutor imediat. 

„Cu rugăciunile Părintelui NIL, Doamne mântuieşte-ne pe noi păcătoşii !”

 
 
Matei SCHINTEIE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *