LOADING

Type to search

Editoriale

Fiul lui Dumnezeu (3)

Share
Nevinovăție, puritate morală, inocență. Asta cere Fiul lui Dumnezeu de la noi. Lumea ne învață că doar copiii mai su această inocență, dar Fiul lui Dumnezeu o cere și adulților, pentru a-i elibera de violență, de cruzime, de teroare, de iad. Evitarea păcatului nu e opțională. În această dilemă, hotărârea nu e dificilă.
Dacă suntem pe o barcă cu un prieten și este pericol de înec și o singură vestă de salvare, ce facem, ce ar face Hristos? Dacă găsim o geantă cu bani, ce facem? Dacă un copil sărac fură o pâine de la noi, chemăm poliția? Biblia ne oferă răspunsurile, dar poate fi deschisă numai cu cheia rugăciunii.
Până nu Îl cunoaștem pe Fiul lui Dumnezeu așa cum ni s-a descoperit, nu Îl cunoaștem deloc. Să renunțăm la plăsmuirile noastre despre cum ne imaginăm noi că ar fi El, să nu facem un idol din părerea noastră despre ceva ce nu știm. A descoperi adevărul este o datorie și un privilegiu. A renunța la rivalități este ascultare față de Cel Iubit.
Evanghelia ne cere să nu ne amestecăm în urzeala lumească pentru putere, ci mai degrabă să cerem o altă putere, cea a harului. Credința este singurul sens pentru cei ce cred și un nonsens pentru cei ce nu cred. Fiul lui Dumnezeu distruge iadul, pentru că este mai mare decât El.
Învățăm o lecție: Putem dărui fără să iubim, dar nu putem iubi fără să dăruim. Mărturisirea păcatelor nu este o înfrângere, ci primul pas spre victorie. Credința în Hristos va rămâne, nimeni nu poate găsi ceva mai bun. Ce să nu ratăm: bucuria de a descoperi genialitatea divină.
Întrebarea fundamentală este dacă vrem sau nu să facem parte din poporul lui Dumnezeu. Ca să știm dacă vrem moștenire cerească sau ne mulțumim cu nimicuri.
Nu putem vorbi despre un Fiu, fără să cinstim o Mamă a lui Dumnezeu. Fecioara Maria este prima bucurie adusă lumii întregi. Este modelul de viață consacrată lui Dumnezeu. Așadar, să fim optimiști, orice s-ar întâmpla!
Din clipa în care avem doi dumnezei, unul dintre ei nu e Dumnezeu. Ce să îi învețe părinții pe copii: să recunoască răul și să lupte împotriva lui.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up