LOADING

Type to search

Editoriale

Fiul lui Dumnezeu (4)

Share
În 1859, Cuza este ales și la Iași, mai ales datorită faptului că Lascăr Catargiu și-a retras candidatura. Un gest nobil, pentru un scop măreț, dincolo de interese personale. A influențat scena politică aproape o jumătate de secol, fiind un exemplu de corectitudine. Și așa a și rămas în memoria populară: un om onest și de bun simț (cum îl descrie Maiorescu). Caragiale scrie despre el că era sincer, nemanipulator, de încredere, serios, „fără apucături zănatece, cuminte și dezinteresat de putere”. Putem promova modele de creștini, avem pe cine. Deci, se poate. Poți sluji o viață întreagă semenii și pe Dumnezeu.
Credința noastră în Fiul lui Dumnezeu trebuie să fie atât de mare, încât ateii să se îndoiască de necredința lor. Să nu dăm vina pe un clovn de ce se comportă ca un clovn, ci să ne întrebăm de ce mai mergem la circ. Dumnezeu ne dă instruncțiuni precise, afirmative, diavolul pune un semn de întrebare la final în loc de punct: Mergeți în toată lumea și vă botezați? Fiul Omului a înviat? Hristos vă împacă cu Tatăl? Nu schimbăm nici o iotă, nici un semn de punctuație: Azi vei fi cu Mine în Rai!
Dumnezeu iartă inescuzabilul din noi, să iertăm tuturor toate. Să nu credem în succes, ci în Hristos. Să fim atenți, să nu pierdem mântuirea. Dumnezeu a creat totul în șase zile, El ne poate mântui într-o zi. Fiul lui Dumnezeu nu este doar un personaj care apare în papirusuri vechi, cu martori de acum două milenii, ci Se descoperă neîncetat multor oameni, unii care nu auziseră deloc despre El până atunci. Asta înseamnă că El este viu, că a învins moartea și ne va ajuta și pe noi să o învingem.
Din piatră sau din nimic nu face pâine, dar din puțină pâine face mai multă pâine. Noi punem la dispoziția Lui tot ce avem, câteva pâini, ca El să le înmulțească. Noi punem înaintea Lui puțina noastră iubire, ca El să o înmulțească. Îi dăm puțina noastră viață, ca El să o înveșnicească. Fără El nu avem nimic, cu El avem totul. Vom pierde tot ce e terestru, dar vom câștiga ce e ceresc.
Câtă vreme există înviere, să nu fim crispați, morocănoși, duplicitari, triști. Tâmplarul este cel ce repară, totul, nu rămâne nimic stricat. La Cana, oamenii nu știau de unde e Vinul, dar știau că e minunat. Doar trei ani de activitate publică sunt suficienți pentru a schimba lumea. Raiul e veșnic, Dumnezeu se ține de promisiune. Răul va fi expulzat, nici o rană nu va rămâne nevindecată. Adevărul poate fi inconfortabil, dar e eliberator.
Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up