LOADING

Type to search

Editoriale

Raiul începe acolo unde Dumnezeu este iubit (2)

Share

Câteodată nu primim ceea ce vrem, deoarece merităm ceva mai bun.  Surogatul fericirii de aici nici nu se compară cu fericirea Raiului. Hristos ne promite că El este puterea noastră, să nu clacăm, nu e cazul. Că nu ne va abandona, să nu ne văicărim. Că vom fi fericiți: nu dacă, ci când. Că aude rugile noastre, doar nu dialogăm cu cineva imaginar. Că va lupta pentru noi, deci vom fi biruitori. Că ne va iubi veșnic și asta ne va fi de ajuns.

● Uneori, oamenii nu înțeleg ce promisiuni au făcut, scrie John Green. Dar Hristos nu e așa, El își asumă fiecare cuvânt mântuitor. Nu este nimic ceea ce El ar promite și nu ar putea să facă. Declarațiile Lui de dragoste nu sunt niciodată mincinoase. Raiul începe unde Dumnezeu este iubit.
 
Deși suntem incompleți, Dumnezeu ne iubește complet. Deși suntem imperfecți, El ne iubește perfect. Deși ne putem simți pierduți și fără busolă, dragostea Lui Dumnezeu ne cuprinde complet.
 
Bogăția ia aripi, confortul dispare, speranța se ofilește, dar dragostea rămâne cu noi. Dragostea este Dumnezeu. Scopul lui Dumnezeu este întotdeauna să ne reabiliteze; nu este să ne distrugă niciodată.
 
Raiul începe acolo unde Dumnezeu este recunoscut, crezut și iubit.
 
Cea mai mare eroare este să nu credem în divinitatea lui Iisus Hristos sau să ne comportăm ca și cum nu am crede.
 
Suntem într-un imens penitenciar, adică loc de ispășire a culpei și de penitență, nu de distracție și acumulare de culpe noi.
În Rai, Dumnezeu e văzut ca un Soare, de cei care Îl acceptă prin iubire.
În Rai, nu există timp, îmbătrânire, grabă, întârziere, termen-limită.
În Rai, inocența este atotprezentă, nu există nici cea mai mică intenție rea.
În Rai, pacea e deplină, nu există nici o nefericire, nici un conflict, nici o contrazicere.
În Rai, fericirea este nelimitată, nu există depresie, anxietate sau panică.
Nimeni nu e născut pentru iad. Salvarea înseamnă îndreptarea atenției spre Lumina Limpede, părăsirea definitivă a întunericului. Prin credință, omul desparte Marea Roșie și separă definitiv păcatul de virtute, iadul de rai, moartea de viață.
● Mai vrem să obținem comoara cerească, întreabă Andrew Davis? Să facem fiecare zi să conteze pentru veșnicie. Nu vom regreta că am studiat Cuvântul lui Dumnezeu și l-am ascuns în inima noastră. Ne străduim să ajungem la maximă asemănare cu Hristos.
☆ Ortodoxia se ocupă cu vindecarea sufletului uman și ajungerea la fericirea veșnică, pentru că omul este veșnic. 
 
Hristos este Adevărul. El nu face nici un truc, nu înșeală, nu minte. Nu întreține zâzania, nu produce falsuri cu oameni care înoată în lavă. El doar (ne) iubește și (ne) salvează. El nu este niciodată în inferioritate. Nu este niciodată depășit de situație. El este Biruitorul.
În Olanda poți merge gratis cu trenul dacă ai o carte cu tine. În Rai poți ajunge dacă învățătura din Cartea Cărților o ai în inimă. Cuvântul Lui ne aduce bucurie și speranță, ne oferă putere și hrană.
● Nu uneltele sunt de vină pentru răul din lume, ci păcatele oamenilor, scrie Jason Thucker. E foarte facil să dăm vina pe alții. Mai eficient este să recunoaștem greșeala și să nu recidivăm. Uneltele le putem folosi în scopuri bune, de noi depinde asta, nu de ele. În viața liturgică nu se întâmplă nimic dezagreabil. Avem toate mijloacele necesare mântuirii. Hristos nu este pe terapie intensivă în comă după crucificare, El nu este nici în pușcărie ca un criminal, dar El nu este nici in mormânt, deși a murit. Asta e logica învierii.
● Mesajul apostolilor este optimist: Nimic nu ne poate despărți de iubirea lui Hristos. Pentru că facem totul pentru mântuire, nu de mântuială.
Dumnezeu ne oferă exact ceea ce avem nevoie. El ne conduce spre soluția cea mai bună pentru noi. El nu vrea ca teologia să ni se pară plictisitoare, scrie Wayne Grudem. El niciodată nu ne cheamă la neascultare față de cuvântul Său.
● Inimile fără lacrimi de pocăință nu pot duce mesajul învierii.
☆ Dan Marcovici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *