LOADING

Type to search

Editoriale

Saracii sunt mai credinciosi?

Share


O stire alarmista plaseaza Romania pe locul 12 intre cele mai „riscante” state, cele mai apropiate de faliment. Chiar atat de rau o ducem? Sunteti de acord ca un trai imbelsugat indeparteaza de credinta? Priviti: in timpul crizei, au scazut divorturile. In tarile bogate, religiozitatea scazuta nu mai e o noutate. Dar daca nu suntem nici bogati, nici saraci, cat de religiosi suntem?

Daca avem bogatii, putem fi filantropi. Daca suntem saraci, sa fim si saraci cu duhul. Adevarata bogatie o cunoastem numai pe patul de moarte. Nu este un scop in sine averea, ci o unealta. Cei mai bogati oameni din lume nu sunt Bill Gates si seicii petrolului, ci aceia care s-au imprietenit cu Dumnezeu. Lumeste, sunt bogati cei ce au saracit pe altii, pe cand duhovniceste sunt bogati cei ce au imbogatit pe altii.

Si totusi, la Judecata nu vom fi intrebati ce venituri am avut, ci cum le-am intrebuintat. Vreau sa ma lamuriti: considerati ca saracii sunt mai apropiati de Biserica?

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *