LOADING

Type to search

Editoriale

Se apropie Cerul!

Share

Despamantenirea (despatimirea): Se apropie Cerul! Poporul din intuneric vede Lumina! Evanghelia utreniei duminicale: preotul iasa din mormantul gol si anunta Invierea! Au ajuns in Cer sfintii Gudula de Bruxelles, Nathalan, Erhard de Regensburg, Abo de Tbilisi, Makris de Vatoped, Isidor de Yuriev, Paisie de Uglich, Ghenadie de Vaye, Carterie al Cezareei Capadociei, Fillan, Adrian de Canterbury, Marcelin de Ancona!

Bunul Dumnezeu ne invata pocainta adevarata prin trei cete: profetii, apostolii si Sfintii Parinti. Nu vom parasi Calea. Noua viata la care suntem chemati este o DESTEPT-are. Nimeni nu ne opreste sa ne asemanam apostolilor! Biserica lui Hristos lanseaza o permanenta invitatie la pocainta si la intrare in Imparatie. Medicamentele nu pot rezolva problemele de constiinta. Singura Taina Pocaintei ne purifica.

La Iordan, Domnul Hristos sfinteste creatia si readuce pe Sfantul Duh in creatie: suntem vindecati de indiferenta. Minune continua: la inceput, Domnul Hristos schimba apa in vin, pentru ca mai tarziu sa schimbe vinul in Sangele Sau (Tomas Spidlik)! Daca nu se raporteaza la Dumnezeu, gandirea noastra devine un infern. L-am gasit pe Mesia?

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up