LOADING

Type to search

Articole sponsorizate

Patericul – ce ne învață scrierile sfinților părinți

Share

Credința e în fiecare dintre noi. Amîmbrățișat-o în clipa în care am apărut pe pământ, deși unii s-au mai pierdut pe drum, dar au revenit prin căință și au redescoperit bucuria de a trăi în pace, plini de iubire pentru Dumnezeu. Să trăiești în credință înseamnă să găsești recunoștință pentru cadoul vieții, iubire pentru Tatăl Ceresc și pentru semenii tăi.

 

E minunat să găsești în tine bucuria de a trăi în pace, cu tine și cu cei din jur, să fii bun și recunoscător, ceea ce ne învață și sfinții părinți. Sfaturile lor sunt culese în ceea ce azi numim pateric – o colecție de învățături și experiențe duhovnicești, desprinse din toate colțurile lumii. Primul și cel mai cunoscut pateric este Patericul Egiptean.

 

Patericul Egiptean

Patericul Egiptean este prima scriere care cuprinde învățămintele Cuviosului Pafnutie Dascălul și care ne învață că rugăciunea trebuie să fie una cu faptele, să trăim în credință și să nu-i cerem lui Dumnezeu daruri pe care nu le putem urmări prin faptele noastre, prin viața de zi cu zi.

 

Patericul Românesc

Sigur că există și un Pateric Românesc care cuprinde atât învățămintele sfinților părinți care au slujit mănăstirilor din țara noastră în secolele III – XX, cât și aspecte legate de istoria Bisericii românești.

 

Patericul pustiului

Patericul pustiului ne vorbește despre smerenie și a fost scris pentru a ne învăța că toate eforturile noastre ar fi în zadar fără această putere, puterea de a fi smerit.

 

 

Patericul Georgian

Patericul Georgian pune accent pe ajutorul și dragostea dintre frați, făcând referire la sprijinul dintre Bisericile Ortodoxe. Este nevoie ca fiecare popor să învețe ce înseamnă adevărata comuniune, să empatizeze, să ceară și să ofere ajutor.

 

Pateric despre visuri și vedenii

Această carte, Pateric despre visuri și vedenii, răspunde necesității credincioșilor de a primi un răspuns la o întrebare arzătoare: trebuie să dăm sau nu importanță visurilor și vedeniilor? O carte care reușește să acopere un gol duhovnicesc, dar și pastoral.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *