LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Cioloș: Ideea de familie tradițională nu trebuie pusă în contradicție cu cea de toleranță

Share

În această vară, Cioloș a susținut la Curtea Constituțională a României punctul de vedere al guvernului cu privire la cazul celor doi homosexuali care au reclamat că nu își pot exercita viața de familie în România pentru că aici nu le este recunoscută „căsătoria” contractată la Bruxelles. Iar punctul de vedere al guvernului a fost împotriva excepției de neconstituționalitate reclamate de cei doi cu privire la instituția căsătoriei.

P 19 octombrie 2016, o declarație a Președintelui Iohannis făcea înconjurul Globului. Acesta echivala susținerea familiei naturale cu fanatismul religios. În aceeași zi, agenția Mediafax anunța că Adrian Coman, unul din membri cuplului homosexual menționat mai sus, i-a adresat premierului Cioloș o scrisoare prin care îl ruga să reconsidere poziția guvernului cu privire la cazul lor.

A doua zi, pe 20 octombrie 2016, cu ocazia lansării platformei România 100, Premierul Dacian Cioloș a fost intervievat de HotNews.ro cu privire la planurile sale pentru un posibil nou mandat. Când a venit rândul întrebării despre referendumul de consfințire a căsătoriei prin Constituție ca instituție exclusiv dedicată familiei naturale, intervievatorii au părut hotărâți să îi smulgă și premierului o declarație similară cu cea a președintelui. Cioloș a rămâs însă asertiv, susținând că a exclude cuplurile de același sex de la instituția căsătoriei nu înseamnă că nu le respecți opțiunile de viață personală. Redăm fragmentul de interviu – video și transcriere:

Dan Tapalaga: Ar mai fi o tema politica, domnule premier, o tema delicata. Presedintele Klaus Iohannis a pledat, ieri, pentru toleranta pe tema interzicerii casatoriei persoanelor de acelasi sex. Dumneavoastra pentru ce pledati?
Dacian Ciolos:
Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta.

Cristian Pantazi: Vorbiti de familia traditionala – comuniunea dintre un barbat si o femeie?
Dacian Ciolos:
Da.

Dan Tapalaga: Dar inca o data, toleranta cum se manifesta?
Dacian Ciolos:
Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac.

Poziția premierului față de această chestiune vine numai la o zi distanță după ce Adrian Coman, fost director executiv la organizația Accept, de promovare a culturii pro-homosexualitate, îi trimisese o scrisoare deschisă prin care reitera cererea sa depusă la Curtea Constituțională (CCR), de recunoaștere a căsătoriei cu un bărbat pe care a încheiat-o în afara României:

Adrian Coman, care a reclamat la CCR că nu îi este recunoscută căsătoria cu un bărbat efectuată în străinătate, cere guvernului să-și reconsidere poziția în această chestiune

CCR urmează să se pronunțe pe 27 octombrie în acest caz. La audierile din 20 iulie 2016, poziția guvernului a fost de susținere a statutului juridic actual al familiei și instituției căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie:

Homosexualii Coman și Hamilton cer recunoașterea „căsătoriei” lor în România. Ministerul Public: Excepția de neconstituționalitate reclamată este inadmisibilă. Decizia finală CCR, pe 20 septembrie

sursa: stiripentruviata.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *