LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Noul lider Anglican, ca admirator al Sf Ignatie, poate fi mult mai apropiat de noul Papa

Share
 Noul Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby, este apropiat al spiritualitatii ignatiene – un aspect care il apropie si de noul Papa catolic al Romei, de la care are „multe de învățat”, dupa cum a declarat chiar singur.
   Anglicanul Justin Welby a fost intronizat ieri, ca Arhiepiscop de Canterbury. El il inlocuieste pe Dr Rowan Williams, care a condus Biserica Anglicana in perioada 2002 – 2012.

   O delegație a Vaticanului a fost prezenta la acest eveniment, fiind condusă de Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.
   Arhiepiscopul anglican a declarat, pentru Radio Vatican, ca a fost implicat, împreună cu soția sa, într-o nouă comunitate catolică de vocație ecumenică, Chemin Neuf, născuta în Franța și înrădăcinata în spiritualitatea ignatiană.
   „Am lucrat cu ei pe tema teoriei reconcilierii”, a spus acesta, adăugând că a fost „foarte mult influentat de spiritualitatea ignatiană a grupului, asemenea sotiei sale”.

   Avându-și rădăcinile în spiritualitatea ignatiană, noul șef al Comuniunii Anglicane considera că are „multe de învățat de la Papa Francisc, primul papă iezuit”.
   „Sper să il cunosc cat de curând si sa continuam relațiile frățești, calde, dezvoltate de predecesorii noștri”, a scris el intr-un mesaj ocazionat de intronizarea noului Papa.

   Noul Arhiepiscop și-a exprimat, de asemenea, interesul său profund fata de învățătura socială catolică: „Ati păstrat învățătura socială catolică prea bine ascunsa”, a declarat el, deplângând faptul că „mulți catolici nu știu prea multe despre aceasta”. Pentru arhiepiscop, „ea este, insa, una dintre cele mai mari comori pe care Bisericile trebuie să le ofere la nivel global”.
   Acesta „comoară uriașă” este aceeași care, conform Arhiepiscopului, va duce „la o cooperare mult mai strânsă” intre Biserici.

   Arhiepiscopul Justin Welby are, totodata, o „profundă recunoștință” pentru tradițiile spirituale catolice. El a fost, de asemenea, membru al unui ordin benedictin (ramura anglicana) pentru mai mulți ani.

 
 
Lacasuri Ortodoxe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *