LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Papa Francisc: fara innoire spirituala, Biserica ajunge un jalnic ONG

Share

Papa Francisc a oficiat prima sa Messa ca lider al Bisericii Catolice ieri, avertizandu-i pe Cardinali că Biserica ar trebui să rămâna la originile sale și sa evite ispitele lumii moderne.

   În predica sa, tinuta in Capela Sixtină, Jorge Mario Bergoglio, Cardinalul argentinian in varsta de 76 de ani, care a fost ales Papă, de colegii sai, cu o seara inainte, a avertizat că Biserica risca să devină o organizație non-guvernamentală „jalnica”, daca nu va trece printr-o reinnoire spirituală și nu se va concentra pe mesajul lui Iisus Hristos.

   „Dacă nu va mărturisi pe Hristos, ce va fi?” a spus Francis. „Vom ajunge un ONG jalnic, patind exact ca atunci când copiii isi construiesc castele de nisip și dintr-o data totul se prabuseste”.

   Inainte de aceasta, in aceeasi zi, Francisc si-a ridicat bagajele de la hotel si si-a platit personal factura, dupa care s-a rugat in Bazilica principală din Roma.

 

Islamul nu are probleme cu Vaticanul, ci cu fostul Papa

 

Autoritatea de top teologică a lumii musulmane sunnite a identificat, in ultimele ore, problema Islamului cu fostul Papa german: „care a vorbit despre protecția minorităților în Egipt, numind Islamul o religie sangeroasa”.

   Mahmud Abdel Gawad, consilier diplomatic al marelui Imam Al Azhar – Ahmed El Tayyeb, a declarat pentru agentia ANSA ca nu exista nicio problema cu Vaticanul însuși. ” Vom vedea dacă acest nou Papă va vorbi de bine – nu despre Al Azhar, ci despre Islam”.

   „Nu avem nimic împotriva Vaticanului, a spus Gawad, „si am sugerat ca Papa Benedict ar fi putut spune pur și simplu, o dată, că Islamul nu este o religie violentă. Acest lucru ar fi pus capăt întregii probleme, dar el nu a vrut asta”.  

 

 

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *