LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Petroniu Tănase, evocați în cadrul serii culturale de la Muzeul Mitropoliei Clujului

Share
Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Petroniu Tănase, evocați în cadrul serii culturale de la Muzeul Mitropoliei Clujului

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Preasfințitul Părinte Vasile, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, precum și alți oameni de cultură.

În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a evidențiat personalitatea celor doi mari duhovnici contemporani: Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Petroniu Tănase, despre care vorbește autorul cărții.

În cadrul lansării de carte au luat cuvântul duhovnicul Mănăstirii Florești, protos. Visarion Pașca, doamna  Georgeta Bidilică-Vasilache, pr. drd. Ioan Tănase Chiș și autorul cărții, părintele ierod. Iustinian Stoica, moderatorul evenimentului fiind consilierul cultural al eparhiei, pr. Bogdan Ivanov.

În încheierea seratei, Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”, dirijat de lect. univ. dr. Sorin Albu a susținut un recital de muzică psaltică.

Evenimentul se înscrie în seria Serilor culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului, organizate în prima zi de joi a fiecărei luni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *