LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Daca am fi fost echipa Greciei…

Share

Mă dau și eu cu părerea, că ce să fac?! vizavi de prestația echipei de fotbal a Greciei din ultimul meci cu Rusia (1-0 cred?!). Să vă spun de ce mă aplec asupra acestui episod, relativ de interes doar pentru microbiști. Grecia e într-un moment greu… De mai bine de un an se vorbește despre falimentul ei, despre dezastrul economic în care se află; de mai bine de un an vedem imagini șocante din această țară, revolte, guverne nepotrivite, tâmpe, fără soluții, într-un cuvânt HAOS. Și totuși…. echipa Greciei a învins!
Mă întrebam astăzi ce ar fi făcut echipa României dacă era în locul Eladei….? Ar fi pierdut cu 5 puncte diferență, iar ziarele ar fi spus că se putea și mai rău, că băieții noștri au fost băuți, că au probleme cu drogurile, că, chipurile, așa suntem noi românii, dar că, totuși, am jucat frumos dar n-am avut șansă.
Totodată, mă întreb, și încerc să empatizez cu grecii care au stat acasă și au privit, care și-au pus speranțele până în ultima clipă, și îmi pot imagina ce au simțit: demnitate, mândrie, dragoste de țară și credință, speranța că țara lor, prin grecii ei, va putea să iasă din situația disperată în care se află….
Mă întreb, așa retoric: dacă acea cupă europeană câștigată de Grecia în 2004 n-a fost întâmplătoare, așa cum spune aproape toată lumea?!

Liviu Vidican

Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *