LOADING

Type to search

Editoriale

Rescript 5

Share

Intruziune. Proces de pătrundere și solidificare a magmei în crăpăturile scoarței terestre (de-a lungul suprafețelor cu rezistență slabă). Așa penetrează greșeala. Și se solidifică. Prin crăpături și fisuri.

Imunoglubolină. Cel mai căutat cuvânt pe net săptămâna aceasta. Mai mult decât imunoglobulina, ne lipsește adevărul.

Proloage. Azi, despre o femeie care și-a înjunghiat cei doi copii. Unul avea nouă ani, celălalt cinci. Era văduvă și un soldat care o iubea nu vroia să se căsătorească cu o femeie care avea deja copii. Înspăimântător. Probabil, proloagele se citeau în trapeză la ora cinci.

Contemporaneitate. Întotdeauna vii cu El. Pietre vii, edificiu spiritual. Nemâhnire și stăruință. El călătorește împreună cu noi.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzTeofil-de-Iberia-1080x675

Muzeul iluziilor. Revine azi la Dacia. Lume multă, de toate vârstele. Păcat că era la ceas de vecernie. Nu e nici o iluzie. Am cataractă, de aceea nu Îl văd. Cataracta păcatelor mele.

Trezire. Un cardinal ceh explică că nu e totuna a trezi curiozitatea cu a trezi interesul. Curiosul este superficial, renunță extrem de repede, se plictisește. Interesatul se preocupă, se îndrăgostește, se angajează, se dedică.

Nefericire. Pentru prea îndestulați. Pentru super tari. Pentru neîndurători. Pentru mega îngâmfați.zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjffr

Denumire. De ce numim planeta noastră Pământ? Mai degrabă, Ocean. Un ocean de bunătate.

Tags:
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1
Next Article

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up