LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Consfătuirea Națională ASCOR

Share

În perioada 12-14 iulie 2019, președinții filialelor ASCOR din toata țara, însoțiți de vicepreședinți și secretari, s-au întrunit la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, pentru 3 zile de dezbateri, în cadrul Consfătuirii Naționale ASCOR.

Delegați din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment au fost pr. conf. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal, și dl Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile și relația cu ONG-urile de tineret.

În deschiderea Consfătuirii Naționale, pr. Nicușor Beldiman a citit mesajul adresat de Patriarhul României membrilor ASCOR, intitulat „Tinerii – căutători ai valorilor netrecătoare și promotori ai comuniunii între generații”.

Au fost trei zile de dezbateri intense, în care au fost discutate diverse priorități ale asociației și au fost trasate pticipalele programe pentru eficientizarea și dinamizarea activităților din teritoriu, între care amintim:

– găsirea de urgență a unor strategii atrăgătoare, viabile și adaptate tinerilor, pentru apropierea acestora de Biserică;

– finalizarea modificărilor aduse la Statutul de funcționare ASCOR;

– înființarea/dizolvarea unor fililale ASCOR;

– găsirea de strategii pentru o cooperare mai eficientă la nivel național a filialelor;

– organizarea unui schimb de experiență cu implicarea tuturor filialelor din țară;

– identificarea unei platforme comune de comunicare, mai eficientă între președinții de filiale;

– pregătirea sărbătorii, în anul 2020, la împlinirea a 30 de ani de existență și activitate ASCOR la nivel național.

 

Din partea Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, cu binecuvantarea și permanenta purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian, au fost prezenți la acest eveniment, dl Codrut Mirica, președintele filialei ASCOR Galați, secretarul și Consilierul IT ai acestei organizații gălățene.

 

Pr. Rareș Bucur

Codruț Mitică

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *