LOADING

Type to search

Stiri Generale / Evenimente

Mii de pelerini, mărturisitori de credință, pe Calea Sfinților de la Iași

Share

Aproximativ 25.000 de credincioși și aproape o sută de preoți au mers în procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mucenițe Tecla pe străzile din centrul Iașului.

În această seară, la ora 19.00 a început procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, împreună cu moaştele Sfântului Sfintei Întâi Mucenițe și Întocmai cu Apostolii Tecla. Cele două racle cu sfintele moaște au fost purtate pe străzile din centrul municipiului Iași. La acest moment au participat şi trei ierarhi – Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum şi Vicar al Patriarhiei Antiohiei și Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de numeroși preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor şi de credincioși din mai multe judeţe ale ţării. Procesiunea a fost deschisă de un grup de tineri în port popular, ţinând în mâini drapelul naţional şi o icoană, urmaţi de militari cu torţe aprinse.

Ieşirea cu sfintele moaște s-a făcut prin poarta Mitropolit Iosif Naniescu. S-a mers apoi pe strada I.C. Brătianu, până la intersecţia cu strada Cuza Vodă, pe lângă Teatrul Naţional şi statuia lui Miron Costin. Procesiunea a continuat pe strada Cuza Vodă, până la Capela „Nașterea Domnului” a Maternității Cuza-Vodă, unde s-a făcut o scurtă rugăciune pentru ostenitorii unității medicale, mamele și copii aflați în spital. Pelerinajul a continuat spre intersecţia cu strada Armeană, pe care s-a coborât spre Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit”, unde s-a făcut a doua oprire pentru o scurtă slujbă religioasă. Apoi, s-a mers pe strada Costache Negri până în dreptul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”, unde a avut loc următoarea oprire. După aceasta, procesiunea a continuat spre Catedrala Mitropolitană, pe pietonalul Ștefan cel Mare şi Sfânt. La final, sfintele moaște au fost aşezate din nou în baldachinul din apropierea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Procesiunea a fost urmată de Slujba de priveghere în cinstea Aducerii moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi, în Catedrala Mitropolitană.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up